O investiţie privată în domeniul medical, proiect în valoare de 280 de milioane de euro, ar putea să se concretizeze în comuna braşoveană Prejmer, autoritatea locală purtând discuţii cu investitorii, în ultimele opt luni, pe această temă, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul comunei, Mihai Apafi.
Conform acestuia, investiţia – una tripartită, finanţată de două fonduri private elveţiene şi de Banca Europeană de Investiţii – vizează realizarea în comuna braşoveană a unui spital privat cu toate specializările şi a unei clinici de recuperare cu bază de tratament, pe cele zece hectare pe care Primăria comunei ‘le pune la bătaie’ pentru acest proiect urmând să se construiască inclusiv un heliport.
Potrivit lui Apafi, scrisoarea de intenţie din partea investitorilor a fost primită de Primăria Prejmer la la jumătatea anului trecut.
‘Conform proiectului prezentat, discutăm de o bază de tratament, un spital privat cu o valoare totală estimată de ei la 280 de milioane de euro. De ce la Prejmer? Răspunsul lor a fost că, de-a lungul timpului, Prejmerul s-a dovedit un partener implicat când a fost vorba de aducerea investitorilor de orice fel şi cea mai bună dovadă este construirea parcului industrial. Al doilea element este, probabil, construirea aeroportului’, a spus Apafi.
Edilul a mai menţionat că, în cadrul discuţiilor, reprezentanţii investitorilor au menţionat, ca şi argumente în favoarea realizării proiectului în comuna braşoveană, existenţa unei bune conectivităţi la arterele rutiere care fac legătura cu sudul ţării şi Moldova, precum şi existenţa în Prejmer, localitate cunoscută ca şi ‘comuna celor 1.000 de izvoare’, a unor ape termale, aflate la peste 700 de metri adâncime, neexploatate până în prezent.
‘La sfârşitul lunii vom prezenta Consiliului Local spre adoptare o hotărâre privind concesionarea terenului. Va urma o licitaţie publică şi ne-am bucura să participe cât mai mulţi investitori, competiţia este foarte bună. (…) Nu putem să vorbim de atribuire directă pentru că nu ne permite legislaţia (…), iar aceasta va porni de la suma stabilită ca redevenţă prin studiul de oportunitate şi a evaluării făcute de un evaluator autorizat’, a mai precizat primarul din Prejmer.