Braşovenii şi turiştii sunt invitaţi să marcheze, sâmbătă, deschiderea oficială a Centrului Cultural Apollonia, prin participarea la evenimentul organizat cu acest prilej, care propune, pe parcursul a 12 ore, de la teatru pentru copii, până la dansuri populare, folk, cinema, prezentare de carte, ateliere de creaţie, teatru, jazz&blues şi muzică simfonică.
‘Centrul Cultural Apollonia este instituţia care va pune în practică viziunea pentru cultură a administraţiei Coliban. Pe 29 iulie, cu ocazia evenimentului ‘Culturama’, este ziua de naştere, dacă putem să-i spunem aşa, a ceea ce înseamnă activitatea Centrului Cultural Apollonia. Va fi un eveniment care, pentru prima oară, va duce cultura în cartiere, în cartierele Astra, Tractorul şi Răcădău, acolo unde, împreună cu Serviciul Pieţe, organizăm târguri volante, unde vom avea un ecran care va transmite evenimentele cele mai importante din centru şi unde vom avea o fanfară care va completa această zi’, a precizat, marţi, viceprimarul Flavia Boghiu.
Directorul Centrului, pianistul Horia Mihail, a spus, în prima sa declaraţie dată presei în această calitate, că unul dintre obiectivele pe care le urmăreşte în mandatul său este să aducă la Braşov un ‘alt fel de turişti’.
‘În afara faptului că vrem să aducem oameni împreună, vrem să aducem mult mai aproape comunităţile de braşoveni. De aceea vrem să mergem către oamenii cu producţii culturale care se vor desfăşura nu aici, în centru, ci la ei acasă, în cartiere. Mai mult decât atât, vrem să ne organizăm din punct de vedere logistic oraşul. Sunt, din păcate, foarte multe ‘conflicte’, evenimente care se suprapun, în aceeaşi perioadă de timp sau evenimente care vor să se programeze în acelaşi loc, în aceeaşi perioadă. Încercăm să găsim o variantă de a concentra aceste activităţi astfel încât organizatorii de evenimente să ştie când este, de exemplu, ocupată Piaţa Sfatului, nu în ziua spectacolului, ci cu trei zile înainte, două zile după. (…) Nu în ultimul rând, încercăm să aducem alt tip de oameni în Braşov, alt tip de turişti. În momentul în care comunici la nivel naţional că se întâmplă un eveniment important aici, la Braşov, sunt convins, şi alte oraşe arată acest lucru, vor fi turişti care vor veni special pentru acel eveniment. Aduc plusvaloare economică, ei consumă resurse, mănâncă la un restaurant, stau la un hotel, cumpără de la producători locali’, a explicat Horia Mihail.
Centrul Cultural Apollonia este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Braşov. Pe lângă organizarea de evenimente, centrul gestionează şi infrastructura culturală din proprietatea Municipiului Braşov.