Acasă93Braşov: Din 15 iunie, linie de autobuz pentru legătura municipiului reşedinţă cu...

Braşov: Din 15 iunie, linie de autobuz pentru legătura municipiului reşedinţă cu aeroportul

Primăria Braşov, împreună cu operatorul local de transport în comun, RATBv, înfiinţează, începând cu data 15 iunie, o linie expres care va lega oraşul de Aeroportul din Ghimbav.

Aceasta va avea indicativul A1 şi va pleca din Gara Braşov, va avea staţii în Centrul Civic (Camera de Comerţ) Livada Poştei (centrul istoric) Bartolomeu şi Aeroportul Braşov-Ghimbav.

Frecvenţa autobuzelor va fi corelată cu zborurile care decolează şi aterizează pe aeroport, iar într-o primă fază, vor fi 13 astfel de plecări zilnic, a anunţat viceprimarul Flavia Boghiu.

Primul autobuz va pleca la ora 6,30, iar ultimul la ora 19,00.

Viceprimarul a menţionat, totodată, că în funcţie de nevoile de transport ale pasagerilor care pleacă sau vin în Braşov cu avionul, frecvenţa pe această linie va creşte, iar pe măsură ce fluxul de pasageri pe aeroportul din Braşov se va mări, se va analiza oportunitatea înfiinşării şi altor linii de transport în comun care să lege oraşul cu aeroportul.

Costul unui bilet pe acest traseu va fi acelaşi ca pe celelalte rute, respectiv 4 lei pentru 60 de minute.

Operaţionalizarea aeroportului Braşov-Ghimbav va avea loc în 15 iunie, iar autorităţile judeţene au anunţat şi un eveniment de inaugurare, deschis publicului larg, cu un show aviatic şi program artistic. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks