Braşov: Doi adolescenţi, prinşi în flagrant când vandalizau zidul Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ din Şchei

0
73

Doi adolescenţi din Braşov, care au fost prinşi în flagrant în timp ce vandalizau gardul Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul Şchei, s-au ales cu avertisment şi amendă de 250 de lei, părinţii acestora urmând să suporte cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al zidului lăcaşului de cult, monument istoric, a informat, marţi, Poliţia Locală Braşov.

Cei doi adolescenţi au fost surprinşi de poliţiştii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier – Ridicări Auto, care patrulau în zonă luni seara.

Au fost conduşi la o secţie de poliţie, unde asupra lor au fost găsite trei spray-uri cu vopsea, care au fost confiscate de reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov.

‘În baza proceselor – verbale de contravenţie, minorii au fost sancţionaţi cu avertisment şi amendă în cuantum de 250 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 554/ 2003, art. 1. Potrivit aceluiaşi act normativ, tutorii legali ai celor doi contravenienţi vor suporta şi cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al zidului lăcaşului de cult. Teribilismul ‘artiştilor’ grafferi din Braşov a afectat aspectul multor clădiri istorice din oraş, Poliţia Locală Braşov fiind implicată constant în descurajarea acestui tip de comportament, prin acţiunile desfăşurate şi sancţiunile aplicate’, se mai precizează în informarea transmisă de Poliţia Locală Braşov.

Biserica ‘Sfântul Nicolae’ este cea mai veche biserică ortodoxă din municipiul Braşov, ea constituind de-a lungul timpului centrul cel mai important pentru viaţa spirituală, culturală şi artistică a românilor din zonă. Biserica este parte a unui ansamblu de monumente istorice aflate în Piaţa Unirii din Şcheii Braşovului. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS