Acasă93Braşov: Expoziţie de case mici pe roţi sau modulare la Tiny House...

Braşov: Expoziţie de case mici pe roţi sau modulare la Tiny House Festival, în premieră la Râşnov

Oraşul-staţiune Râşnov va găzdui în premieră, în perioada 23-25 iunie, primul festival de locuinţe mobile din Europa Centrală şi de Est, Tiny House Festival, prilej cu care publicul va putea vedea cum arată cea mai ieftină casă de vacanţă din România, care costă 6.000 de euro.

‘Pasionaţii vacanţelor neconvenţionale şi cei care aleg să lucreze ‘la distanţă’ iau tot mai des în calcul achiziţia de case mici, pe roţi sau modulare. Această nişă se dezvoltă exploziv la nivel internaţional şi prinde aripi tot mai mult şi în România. (…) Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizaţie de construcţie de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare şi filtrare a apei pluviale’, se arată într-un comunicat remis, marţi, de organizatori.

Potrivit acestora, Tiny House Festival va reuni producători de case pe roţi, modulare şi din prefabricate din ţara noastră, ce vor prezenta modele inovatoare, furnizori de materiale de construcţii, firme de soluţii de încălzire în pardoseală, izolaţii sau off-grid.

Evenimentul va avea şi o secţiune pentru conversii de van-uri, food trucks, auto de epocă, dar şi pentru rulote noi şi retro destinate închirierii sau vânzării.

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea face turul caselor expuse, vor putea studia modelele şi să înveţe despre procesul de proiectare şi realizare, mai promit organizatorii.

Conform sursei citate, căsuţele sunt şi o investiţie excelentă într-un business de turism deoarece oferă o amortizare rapidă a investiţiei, turiştii aflaţi în căutarea unei experienţe speciale în natură în România fiind dispuşi să plătească operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 şi 160 de euro/ noapte.

‘Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses şi de case modulare în acelaşi loc, timp de trei zile. Expozanţii vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuţele expuse, la cel mai mic preţ garantat din tot anul. Preţurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a creşte această nişă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internaţional, piaţă estimată la 5 miliarde de euro anual’, declară Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks