Firma care asigură deszăpezirea în municipiul Braşov în acest sezon rece poate interveni în orice moment cu 43 de utilaje în această perioadă şi 86 de utilaje dacă va fi cazul unor ninsori abundente, având pe stoc peste 2.000 de tone de material antiderapant, a anunţat, joi, primarul Allen Coliban, cu prilejul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la sediul companiei.
‘Braşovul este pregătit şi în acest an pentru sezonul de iarnă. Ne-am asigurat că avem stocurile de materiale antiderapante şi inhibitorul anticoroziune. De asemenea, am verificat ca operatorul să aibă toate cele 86 de utilaje prevăzute în contract. Având în vedere prognoza meteo, am redus cu 50%, în această perioadă, numărul de utilaje mobilizate, astfel încât să reducem şi cheltuielile de la bugetul local. Deja am avut câteva intervenţii pe drumul de Poiană, iar în fiecare dimineaţă sunt verificate pasajele, străzile în pantă cu circulaţie intensă – cum este Dobrogeanu Gherea – şi sensurile giratorii, astfel încât temperaturile scăzute din timpul nopţii să nu ne creeze probleme’, a declarat primarul Allen Coliban.
Acesta a menţionat că numărul utilajelor de deszăpezire poate fi suplimentat până la 86, prevăzut în contractul încheiat de operatorul Comprest SA cu municipalitatea braşoveană.
Pentru a reduce timpii de intervenţie, operatorul de deszăpezire va avea, pe toată perioada iernii, un depozit principal (pe strada Carierei) şi două secundare (un depozit suport de material antiderapant, pe str. Zizinului, şi o mini-bază cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant în Poiana Braşov).
În acest sezon rece s-a intervenit deja, de mai multe ori, pe drumul care face legătura între municipiu şi staţiunea Poiana Braşov, iar pasajele, străzile în pantă şi sensurile giratorii sunt monitorizate în fiecare dimineaţă, de când temperaturile nocturne au coborât aproape de 0 grade, conform reprezentanţilor Primăriei Braşov.
Activitatea de deszăpezire se va desfăşura, ca şi în anii anteriori, în trei etape: 1. arterele principale, unităţile medicale, cele de învăţământ, instituţiile de intervenţie, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun; 2. străzile de legătură cu arterele principale; 3. străzile din interiorul cartierelor. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)