Două frigidere vechi, pictate de către membrii Clubului Copiilor Râşnov-Zărneşti, au fost transformate în biblioteci pentru comunitate, care poartă mesajul ‘Dezgheaţă-ţi pofta de citit!’, iar una dintre acestea va fi în centrul unui flashmob organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului, pe 16 februarie.
‘Alege o carte. Ia-o acasă. Citeşte-o. Adu-o înapoi. În plus, dacă ai cărţi pe care le-ai citit, ţi-au plăcut şi vrei să le împărtăşeşti cu oamenii din comunitate, nimic nu te poate opri! Adu-le la una dintre cele 2 FrigoBiblioteci şi e posibil să te conectezi prin legături invizibile cu alţi iubitori de lectură. Cărţile tale vor călători şi îşi vor depăna povestea în casele şi inimile altor oameni. Fă-ţi un selfie şi postează pe Facebook sau Insta cu hashtag #FrigoBibliotecaRasnov. Aşa se duce vestea mai repede şi poate îi inspiri şi pe alţii’, au arătat cei de la Centrul Europe Direct Râşnov, iniţiatori ai demersului.
Conform acestora, FrigoBiblioteca #1 se găseşte în curtea Clubului Copiilor Râşnov-Zărneşti, iar FrigoBiblioteca #2 este amplasată în curtea Centrului educaţional Schubz, partener al proiectului.
Pe 16 februarie, de la ora 12,00, pentru a marca Ziua Internaţională a Cititului, această din urmă ‘frigobibliotecă’ va fi scoasă în faţa porţii Centrului Schubz, fiind accesibilă publicului larg.
‘Câţiva elevi ai Şcolii Peter Thal Râşnov vor citi cu voce tare, afară, fragmente din cărţi, încercând să stabilească un dialog cu sens sau cel puţin cu umor între personajele din cărţile micii biblioteci. Timp de o oră, trecătorii vor avea ocazia să se alăture jocului. Scopul activităţii este de a aminti de plăcerea cititului şi a face cunoscută în comunitate existenţa şi scopul acestor frigidere speciale. Până în sezonul cald, FrigoBiblioteca va mai fi scoasă în stradă cu ocazia diverselor activităţi şi campanii, urmând ca, în vacanţa mare, începând cu Festivalul Jocmania, să-şi ocupe locul permanent în faţa porţii Centrului Schubz din Râşnov’, a precizat sursa citată.
Pofta de citit va putea fi dezgheţată cu cărţi pentru copii, lucrări de dezvoltare personală sau de parenting care se află în cele două biblioteci neconvenţionale. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)