Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania din Braşov (UniTBv) va găzdui şi în acest an, vineri, Evenimentul Noaptea Cercetătorilor, care îşi propune să aducă ştiinţa şi tehnologia mai aproape de elevi şi să explice pe înţelesul tuturor rezultatele cercetărilor ştiinţifice şi necesitatea acestora în viaţa de zi cu zi.
‘Aşa cum v-am obişnuit deja, zeci de standuri, atât ale Institutului de cercetare, cât şi ale partenerilor, vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstraţii şi jocuri interactive. În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte din domenii precum: informatică, robotică, electronică, chimie, neuromarketing, biologie, matematică, arte, psihologie ori comunicare. Vizitatorii de toate vârstele vor putea face cunoştinţă cu roboţi antrenaţi şi vor putea experimenta echipamente şi tehnologii din medicină, mecanică sau ştiinţa materialelor. De asemenea, vor putea participa la demonstraţii de printări 3D, la ateliere de Arduino sau de inteligenţă artificială ori vor putea învăţa cum să identifice mijloacele de manipulare mediatică. Nu în ultimul rând, în curtea institutului, vizitatorii pot asista la demonstraţii cu maşinile de curse realizate de studenţii UNITBV’, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Anul acesta, UniTBv a dedicat o zonă specială celor cinci licee participante la eveniment, Colegiul Naţional ‘Dr. Ioan Meşotă’, Colegiul Naţional ‘Andrei Şaguna’, Colegiul Naţional de Informatică ‘Grigore Moisil’, Colegiul Tehnic ‘Mircea Cristea’ şi Liceul ‘Andrei Mureşanu’, dar şi structurilor braşovene din sistemul de apărare, participanţii la eveniment urmând să aibă ocazia de a vedea îndeaproape tehnica de intervenţie a pompierilor, a jandarmilor sau să testeze echipamentul din dotarea criminaliştilor.
‘Alături de noi vor fi şi parteneri din mediul privat, care vor expune cele mai noi produse şi descoperiri din domeniul tehnologiei’, au mai menţionat organizatorii evenimentului.
Intrarea este gratuită iar pentru a facilita accesul la eveniment, autobuzele RAT de pe linia 24 – Livada Poştei – Institut (staţia Campus Genius) vor avea o frecvenţă mărită în intervalul orar 17-21.