Proiectul Primăriei Braşov de a asigura independenţa energetică pentru consumul public, prin construirea unui parc fotovoltaic de 20 de MW, a ajuns la faza autorizaţiei de construire, se arată într-o informare de presă transmisă joi de municipalitate.
Conform sursei citate, parcul fotovoltaic de 20 de MW, care urmează să se contruiască în zona periferică a municipiului, în cartierul Stupini, a primit avizul Comisiei de circulaţie.
‘Suntem foarte aproape să obţinem autorizaţia de construire, astăzi am primit şi avizul comisiei de circulaţie, după care vom putea trece la etapa de realizare a parcului fotovoltaic de la Stupini. Braşovul este, inclusiv la nivel european, unul dintre pionierii în ceea ce priveşte independenţa energetică pentru consumul public, folosind surse regenerabile, devenind model de bună practică pentru autorităţi locale din vestul Europei’, a precizat primarul Braşovului, Allen Coliban, în informarea citată.
Viitoarea instalaţie de producere de energie electrică verde va asigura 90% din energia electrică necesară pentru şcoli, clădiri publice şi pentru iluminat.
Municipalitatea braşoveană a semnat contractul de finanţare nerambursabilă, în valoare de 40 de milioane de lei, pentru amenajarea unui parc de producţie energie din surse regenerabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în luna martie.
Valoarea investiţiei este de 108.491.898,40 lei, inclusiv TVA, din care 45% din cheltuielile eligibile reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 55% cofinanţarea din partea municipalităţii. La acestea se adaugă şi cheltuielile neeligibile, care reprezintă 17% din valoarea totală a proiectului. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)