Acasă55Braşov: Senatorul PSD Marius Dunca cere demisia Guvernului

Braşov: Senatorul PSD Marius Dunca cere demisia Guvernului

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, a solicitat vineri, într-o conferinţă de presă, demisia Guvernului, el menţionând că, ‘în loc să fie sprijiniţi, consultaţi, cetăţenii sunt în permanenţă certaţi, iar libertăţile le sunt îngrădite’.

Un prim argument pe care l-a adus senatorul PSD în sprijinul solicitării sale este ‘modul haotic în care este gestionată, de mai bine de un an, pandemia’.

‘România este practic deconectată de la ATI. Vorbim, în continuare, de o criză de locuri la ATI. În loc să suplimenteze numărul de paturi, numărul acestora s-a micşorat. Vreau să trag un semnal de alarmă legat de personalul din centrele de vaccinare. Ştiaţi că la nivelul judeţului Braşov foarte multe cadre medicale care lucrează în centre de vaccinare nu şi-au primit banii? La Săcele şi la Codlea, de când s-au deschis centrele de vaccinare, angajaţii nu au primit niciun ban. În municipiul Braşov, personalul a primit bani în tranşe, dar nu sumele integrale’, a afirmat Dunca.

Un alt argument ridicat de el este faptul că cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial, deşi aceasta este o condiţie o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ.

Totodată, senatorul PSD a menţionat lipsa sprijinului acordat în pandemie firmelor şi populaţiei, arătând că ‘FMI plasează România pe locul 124 în lume în această privinţă, după ţări precum Honduras, Congo, Kenya’, precum şi faptul că guvernanţii au uitat de tot ce înseamnă ‘produs în România’.

‘Cum este posibil tu, ca Guvern, să asişti la parastasul companiilor româneşti şi să alegi să ajuţi companii străine? Ce se întâmplă cu miile de şomeri şi cu firmele care intră, zi de zi, în faliment?’, a spus Dunca.

Nu în ultimul rând, senatorul PSD a menţionat vânzarea companiilor de stat – Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul Bucureşti şi CEC Bank.

‘La final, doresc să transmit un mesaj guvernanţilor. E ceva ce nu îmi veţi lua. Şi în noaptea de Înviere şi în Săptămâna Mare, la Denii, voi fi la slujbă. Credinţa nu mi-o poate lua nimeni şi nu le-o poate lua nici românilor’, a punctat senatorul Marius Dunca.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks