Acasă93Braşov:Prefectul propune sindicaliştilor din industria de apărare înfiinţarea unui grup de lucru...

Braşov:Prefectul propune sindicaliştilor din industria de apărare înfiinţarea unui grup de lucru pentru modificarea legislaţiei

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a propus, marţi, reprezentanţilor sindicali din industria de apărare din judeţ formarea unui grup de lucru care să elaboreze îmbunătăţiri ale cadrului legislativ în domeniu.

Propunerea vine în urma unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Uniunii Sindicale Teritoriale – Filiala Braşov a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, în cadrul căreia sindicaliştii şi-a expus doleanţele.

‘Ca de fiecare dată, vom transmite la nivel central revendicările sindicale, rezolvarea acestora excedând sfera de competenţă a Instituţiei Prefectului. Am convenit, însă, la propunerea părţii sindicale, ca secretariatul tehnic al Comisiei de Dialog Social să convoace o întâlnire cu reprezentanţii sindicali din industria braşoveană de apărare, pentru a discuta despre problemele din acest sector şi a vedea dacă există disponibilitate pentru crearea unui grup de lucru care să elaboreze propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ în acest domeniu. Este o chestiune importantă, având în vedere că din cele 15 filiale ale Companiei Naţionale Romarm S.A., cinci sunt în judeţul nostru’, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii, la finalul şedinţei.

Printre solicitările sindicaliştilor din industria de apărare se numără ‘măsuri adecvate pentru gestionarea preţurilor la energie, creşterea urgentă a salariului minim, măsuri adecvate de protecţie socială, stoparea experimentelor sociale sub pretextul crizei şi întărirea dialogului social’.

O serie de proteste au avut loc, atât la începutul lunii martie, cât şi săptămâna trecută, la una dintre societăţile braşovene din industria de apărare, Carfil SA. Cei peste 300 de angajaţi participanţi la proteste au cerut plata drepturilor salariale restante. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks