AcasăStiri generaleBuget2022 - Parlament/ Bugetul SIE - avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Buget2022 – Parlament/ Bugetul SIE – avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Proiectul de buget pe 2022 al Serviciului de Informaţii Externe a primit, marţi, aviz favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului cu 24 de voturi ‘pentru’ şi 7 voturi ‘împotrivă’.

Potrivit proiectului de buget, SIE are prevăzute credite de angajament de 519.250.000 lei şi credite bugetare de 604.250.000 lei.

‘Sumele prevăzute în proiectul de buget pentru SIE sunt cele solicitate de instituţia noastră şi convenite cu Ministerul Finanţelor Publice şi asigură la cheltuieli de personal plata în integralitate a drepturilor de natură salarială, la Titlul II – Bunuri şi servicii acoperim în integralitate creşterile generate de majorarea tarifelor la utilităţi şi continuarea proiectelor de reparaţii curente la imobile. La cheltuieli de capital putem să continuăm un proiect început în anul anterior, a cărui finalizare o estimăm că va avea loc spre finele anului 2022. De asemenea, achiziţia unor echipamente de înaltă performanţă, atât din perspectiva retehnologizării serviciului ca parte a planului permanent de apărare a României, cât şi în scopul creşterii rezilienţei, obiectiv strategic stabilit la nivelul NATO. Mai avem o componentă legată de asigurări şi asistenţă socială unde sumele sunt suficiente pentru plata în integralitate a indemnizaţiilor de îngrijire şi creştere copil’, a declarat reprezentantul SIE, în cadrul comisiilor.

El a explicat că SIE doreşte să continue anul viitor un proiect major de investiţii care a fost aprobat în CSAT şi ai cărui indicatori sunt clasificaţi inclusiv în ceea ce priveşte amplasarea.

‘La cheltuieli de personal sumele sunt necesare pentru a acoperi deficitul de personal generat de trecerea semnificativă în rezervă din anii anteriori şi pentru asigurarea necesarului şi buna funcţionare a serviciului’, a mai spus reprezentantul SIE.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks