Bugetul municipiului Alba Iulia, aprobat de consilierii locali

0
29

Bugetul municipiului Alba Iulia pentru anul 2023 a fost aprobat, luni, într-o ‘şedinţă de îndată’, la o săptămână de la respingerea acestuia în urma voturilor ‘împotrivă’ ale consilierilor liberali şi social-democraţi.

‘Chiar dacă acest lucru (aprobarea bugetului – n.r.) s-a întâmplat cu o săptămână mai târziu decât mi-aş fi dorit, sunt bucuros că cel mai mare buget, pe secţiunea DEZVOLTARE, din istoria oraşului, a fost votat de consilieri, iar modificările faţă de varianta propusă iniţial sunt minore’, a transmis, luni, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa (USR).

Potrivit acestuia, proiecţia bugetului pentru acest an este aproape dublă faţă de cea mai mare sumă dedicată investiţiilor de până acum, iar finanţările nerambursabile prevăzute a fi utilizate în 2023 depăşesc valoarea cumulată a fondurilor europene utilizate în ultimii trei ani.

‘În fiecare an de până acum, bugetul dedicat funcţionării (subvenţii la transport, gratuităţi, burse, salarii, utilităţi etc) a fost mai mare sau egal cu bugetul dedicat dezvoltării. Acum, bugetul pentru dezvoltare îl depăşeşte cu 113 milioane de lei pe cel al funcţionării, fapt care este, de altfel, normal, într-un oraş care are încă nenumărate lipsuri’, a spus Pleşa.

Bugetul general al municipiului Alba Iulia depăşeşte în acest an suma de 628 milioane de lei. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS