RAM Termoverde Buzău, furnizorul de agent termic, va începe probele la rece pentru verificarea reţelei de distribuţie a căldurii, moment în care vor fi sistate debranşările, începând din 11 septembrie şi până în data de 4 octombrie.
Potrivit operatorului economic, la nivelul municipiului Buzău au fost debranşate în vară în jur de 400 de apartamente, proprietarii optând pentru instalarea centralelor termice.
‘Probele la rece încep de luni, se vor desfăşura progresiv în baza unui program pe care îl vom aduce la cunoştinţa asociaţiilor de proprietari. După ce se vor finaliza probele de presiune, debranşările vor fi oprite. Pe parcursul verii am înregistrat în jur de 200 de cereri de debranşare voluntară şi alte 200 efectuate de noi pentru reconfigurarea reţelei. Mai sunt aproximativ 3.500 de abonaţi’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul RAM Termoverde, Ştefan Dobrescu.
Preţul energiei termice pentru iarna 2023-2024 va urma să fie stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
‘Preţurile pentru energia termică le vom cunoaşte undeva, sperăm spre sfârşitul lunii octombrie atunci când vom fi înştiinţaţi despre tarife de ANRE. Este o procedură mai laborioasă, urmează avizarea preţurilor şi apoi aprobarea lor. Nu cred că vor fi diferenţe majore faţă de anul trecut. Sperăm ca până la finalul lunii octombrie, când vom pune în funcţiune instalaţiile, să avem un răspuns’, a mai precizat Ştefan Dobrescu.
Preţul local de facturare a energiei termice livrată populaţiei din municipiul Buzău prin sistemele centralizate, în scopul încălzirii locuinţelor şi al preparării apei calde menajere a fost propus în luna mai la valoarea de 377lei/Gcal. exclusiv TVA în timp ce preţul de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice din centralele pe bază de gaze naturale a variat de la 260 la 1.000 de lei Gcal.