Free Porn
xbporn
Acasă93Buzău: Lăzi pline cu smochine, dăruite vârstnicilor din centrele de ocrotire

Buzău: Lăzi pline cu smochine, dăruite vârstnicilor din centrele de ocrotire

În jur de 100 de vârstnici din patru centre de ocrotire aflate în administrarea Fundaţiei Sf. Sava s-au bucurat de smochinele oferite cu generozitate de către proprietarul unei livezi situate în Buzău.

Ţinând cont de producţia bogată de care s-a bucurat în acest an, un cultivator de smochini a decis ca în următoarele săptămâni să ofere gratuit bătrânilor din Aşezământul Fundaţiei Sf.Sava fructe proaspete.

‘Ştiind cât efort depune părintele Milea pentru a întreţine aceşti bunici ai noştri, am considerat că un fruct pe care eu îl am din belşug le-ar aduce un zâmbet pe buze. Atât timp cât va continua procesul de coacere al fructelor, am hotărât o lună de zile să le ofer în fiecare săptămână cât au nevoie, câteva lădiţe pentru fiecare centru, să aibă fructe din belşug pe masa lor’, a declarat, pentru AGERPRES, proprietarul livezii de smochini, Valentin Badea.

Fundaţia Sf. Sava, condusă de preotul Mihail Milea, are în grijă peste 100 de vârstnici, dar şi copii. Serviciile oferite în cadrul aşezământului sunt gratuite şi răspund nevoilor persoanelor care nu pot fi îngrijite în familie sau sunt singure. Acestea primesc găzduire, asistenţă socială, asistenţă medicală, îngrijire personală, consiliere psihologică, consiliere spirituală, sunt incluse în programe de socializare şi petrecere a timpului liber.

‘Un gest mai frumos decât să bucuri nişte bătrâni în aceste vremuri, când toată lumea aruncă în ei, este minunat. Un gest generos făcut din toată inima, a dat la toate aşezămintele pentru persoane vârstnice, a adus multă bucurie. Aceasta este dulceaţa inimi, a sufletului pe care fiecare trebuie să o manifestăm şi să dăruim multă iubire faţă de aceste persoane vulnerabile care au nevoie de iubire. Noi avem patru aşezăminte de persoane vârstnice: la Câmpeni, la Ulmeni, la Năieni, la Moşeşti. În total, 100 de persoane care s-au bucurat de aceste smochine. Exemplul dumnealui să fie urmat şi de alţi oameni’, a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele Fundaţiei Sf. Sava Buzău, părintele Mihail Milea.

Cei care ajung în livada de smochini aflată la ieşirea din municipiul Buzău pot să îşi culeagă singuri fructele şi în acelaşi timp pot mânca pe săturate, gratuit.

‘Producţia este în creştere, s-a dublat faţă de anul trecut, să sperăm că o să avem şi desfacere. Preţurile au rămas aceleaşi, cine vine la livadă poate să mănânce cât doreşte, nu îl costă absolut nimic. Pot să le culeagă dumnealor sau pot să le cumpere culese de noi. Am aproximativ 9.000 de metri, sunt 616 pomi cărora le-am alocat câte 14 mp. Estimez eu că sar de 10.000 tone anul acesta’, a subliniat Valentin Badea.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks