Pe rolul Tribunalului Buzău au fost înregistrate, în ultimul an şi jumătate, peste 470 de dosare în conţinutul cărora s-au aflat cereri pentru emiterea unor mandate de ascultare telefonică, percheziţii şi supraveghere tehnică.
Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Buzău, în majoritatea cazurilor organele judiciare au solicitat avize în cazul unor anchete care au vizat destructurarea unor grupări de crimă organizată specializată în traficul de droguri.
‘Ca răspuns la cererea dumneavoastră, înregistrată la Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice al Tribunalului Buzău, prin care solicitaţi să vă comunicăm numărul dosarelor înregistrate pe rolul Tribunalului Buzău în anul 2022, respectiv 2023 ce au avut ca obiect supraveghere tehnică, interceptări telefonice, percheziţii, vă informăm că au fost înregistrate un număr de 479 de dosare’, informează Tribunalul Buzău, în urma unei solicitări AGERPRES.
Potrivit Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), numărul mare de dosare înregistrat pe rolul instanţei scoate în evidenţă faptul că fenomenul consumului şi cel al traficului de droguri capătă amploare.
‘Noi am atras atenţia, nu de acum, de foarte mulţi ani că acest fenomen a luat amploare. Vedem numărul mare de dosare, de persoane care sunt prinse că vând, dar mai ales numărul mare de consumatori în rândul tinerilor. Dacă avem de-a face pe bandă rulantă cu destructurarea unor astfel de grupări de crimă organizată care comercializează astfel de substanţe interzise este clar că numărul cazurilor creşte. Trebuie să existe activităţi preventive nu doar organizate de poliţie, ci şi la nivelul instituţiilor de învăţământ sau al altor instituţii pentru o mai bună conştientizare a fenomenului’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele SNPPC Buzău, Vasile Biţa.