Acasă55Cadariu, despre importul de cereale din Ucraina: Politica agricolă o face Ministerul...

Cadariu, despre importul de cereale din Ucraina: Politica agricolă o face Ministerul Agriculturii

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a declarat, miercuri, referitor la situaţia importurilor de cereale din Ucraina, că Direcţia de politici comerciale din cadrul ministerului pe care îl conduce are doar atribuţii tehnice, de susţinere a ministerelor de linie, menţionând că politica agricolă o face Ministerul Agriculturii.

‘La ministerul nostru există o Direcţie de politici comerciale, atâta doar că atribuţiile acestei direcţii sunt doar din punct de vedere al susţinerii ministerelor de linie. Politica agricolă a României o face Ministerul Agriculturii. Deci, nu noi, noi susţinem din punct de vedere tehnic reprezentanţa noastră de la Bruxelles. (…) În data de 11 (aprilie – n.r.) am notificat prin adresă Ministerul Agriculturii pentru a ne face cunoscută poziţia ministerului, ce anume să întreprindem noi. Am primit într-adevăr în data de 12 (aprilie n.r.) o adresă în care nu spunea nimic pe subiectul solicitat. Am făcut public conţinutul acestei adrese care se află pe site-ul ministerului’, a precizat Cadariu, întrebat la Parlament în legătură cu importurile de cereale din Ucraina.

El a subliniat că Direcţia ministerului asigură doar suportul tehnic, adăugând că ‘politica agricolă, deciziile raportate la relaţia României pe politica agricolă cu UE o face ministerul de linie, în colaborare cu Ministerul de Externe’.

Întrebat dacă există o pasare a responsabilităţii între ministere, ministrul a spus: ‘În momentul de faţă m-aş abţine să fac astfel de aprecieri’.

‘Noi nu pasăm nimic. În momentul în care de la un minister de linie primim o solicitare clară, noi întreprindem acţiunile necesare pe lângă reprezentanţa noastră permanentă la UE. Acestea sunt atribuţiile noastre şi nimic mai mult’, a afirmat Cadariu.

Într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că a solicitat, pe 11 aprilie, MADR, Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Administraţiei Prezidenţiale, puncte de vedere cu privire la prelungirea prevederilor Regulamentului european privind măsurile de liberalizare temporară a comerţului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene, însă nu a primit informaţii cu privire la impactul acestui regulament la nivelul României şi nici alte informaţii care să fundamenteze aspectele subliniate de MADR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks