AcasăStiri generaleCampania 'Recunoştinţă veteranilor de război' - demarată miercuri de MApN

Campania ‘Recunoştinţă veteranilor de război’ – demarată miercuri de MApN

Ministerul Apărării Naţionale va demara, miercuri, campania ‘Recunoştinţă veteranilor de război’, prin organizarea spectacolului ‘Credinţă şi Onoare’, susţinut de Orchestra Reprezentativă a MApN şi Corul ‘Tronos’ al Patriarhiei Române, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, începând cu ora 19,00.

Potrivit MApN, o a doua reprezentaţie a spectacolului va avea loc joi, de la ora 20,00, la Opera Naţională Bucureşti, ambele evenimente având loc în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Campania se va derula pe parcursul mai multor zile şi va include vizite la veterani de război, precum şi activităţi referitoare la participarea Armatei României la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe site-ul veteraniiromaniei.mapn.ro, vor fi postate poveşti de viaţă, mărturii şi experienţe personale.

Vor fi distribuite pachete-cadou cu ocazia sărbătorilor pascale şi a Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) pentru toţi cei 1.748 veterani de război şi cele 43 văduve de război de pe teritoriul României, precum şi pentru cei patru veterani din Republica Moldova.

Împachetarea cadourilor va avea loc pe 26 aprilie, la sediul Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ din Cluj-Napoca, şi pe 27 aprilie, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. Sunt aşteptate să participe personalităţi marcante, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai mediului de afaceri, cultural, ai societăţii civile şi tineri voluntari.

Pachetele vor fi distribuite în perioada 26 – 28 aprilie de către echipe constituite din personal al unităţilor militare din ţară, sprijinite de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil.

Pe 29 aprilie vor fi organizate ceremonii militare de depuneri de coroane, jerbe sau buchete de flori, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ziua Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe 29 aprilie, a fost instituită prin Hotărâre de Guvern. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks