Peste 18% dintre locuitorii judeţului Caraş-Severin s-au vaccinat împotriva COVID-19, de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) făcând marţi un apel către cetăţeni să nu amâne această decizie şi să se adreseze continuu celor 17 centre care sunt deschise acum în zonă.
‘În acest moment, 18,01 la sută din locuitorii eligibili ai Banatului Montan s-au vaccinat împotriva virusului care a provocat pandemia, autorităţile sanitare utilizând vaccinuri dezvoltate de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, toate aceste seruri fiind aprobate în Uniunea Europeană de autorităţile medicale. Ele nu au generat efecte adverse importante. Pe de altă parte, însă, vaccinarea continuă, ritmică, se constituie ca un scut proactiv împotriva pandemiei, eliminând treptat forţa de împrăştiere a virusului şi puterea sa de contagiozitate’, se arată într-un comunicat al DSP Caraş-Severin, remis AGERPRES.
De la debutul campaniei de vaccinare în judeţul Caraş-Severin s-au primit 60.850 doze de vaccin, dintre care 50.530 sunt doze Pfizer, 6.670 doze Moderna şi 3.650 de doze AstraZeneca. Au fost administrate 58.087 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, din care 23.219 doze de rapel.
‘Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca nu mai necesită liste de aşteptare şi nici programare iniţială, doritorii putându-se deplasa direct la cele două centre din Reşiţa – Colegiul Economic al Banatului Montan şi Şcoala Gimnazială ‘Mihai Peia’ – pentru a li se administra serul. Doar la centrul de la Liceul de Artă ‘Sabin Păuţa’ din Reşiţa mai există în prezent o listă de aşteptare. Toate celelalte centre din judeţ, atât cele care utilizează Pfizer, cât şi cele cu Moderna vaccinează cu programare pe platforma naţională, dar au locuri disponibile şi nu e cazul de listă de aşteptare’, se arată în comunicat.
În judeţul Caraş-Severin funcţionează 17 centre de vaccinare în Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bozovici, Bocşa, Ezeriş (Soceni), Oţelu Roşu, Slatina Timiş şi Anina.