Cărbunaru: Guvernul a aprobat contractul de finanţare pentru Spitalul regional de urgenţă Cluj

0
75

Guvernul a aprobat, joi, contractul de finanţare în valoare de 305 milioane de euro pentru Spitalul regional de urgenţă Cluj, încheiat cu Banca Europeană de Investiţii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

‘A fost aprobat un proiect de lege anunţat de premier la debutul şedinţei de guvern de astăzi pentru aprobarea contractului de finanţarea Spitalului regional de urgenţă Cluj, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 11 noiembrie 2021, respectiv la Luxemburg pe 15 noiembrie 2021. Prin acest proiect de lege se aprobă contractul de finanţare de 305 milioane de euro dintre România şi BEI pentru realizarea Spitalului regional de urgenţă Cluj’, a precizat Cărbunaru după şedinţa de guvern.

El a precizat că în unitatea medicală vor fi 849 de paturi.

‘Sunt 849 de paturi, care vor contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru cetăţeni şi să crească, pe de altă parte, capacitatea de a pregăti şi de a reacţiona pentru sistemul de sănătate’, a menţionat Cărbunaru.

Potrivit acestuia, este al doilea contract din seria de trei împrumuturi pe care Ministerul Finanţelor le-a convenit cu BEI pentru a putea finanţa spitalele regionale de urgenţă de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Sursa: AGERPRESS