AcasăStiri generaleCazul migranţilor din Timiş/Tribunalul - mandat de arestare în lipsă pe numele...

Cazul migranţilor din Timiş/Tribunalul – mandat de arestare în lipsă pe numele afganului acuzat de omor şi tentativă de omor

Tribunalul Timiş a admis, joi, cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a omorât un compatriot şi pe altul l-a înjunghiat, săptămâna trecută, în zona Gării de Nord din Timişoara.

Procurorii au dispus, zilele trecute, începerea urmăririi penale, în lipsă, faţă de inculpatul A.F., pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor.

În fapt, s-a reţinut că în cursul după-amiezii de 19 aprilie, inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital.

În prealabil, în acelaşi context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit şi s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, iar până la acest moment procesual nu s-a reuşit depistarea şi audierea sa, astfel că în data de 28 aprilie, procurorii timişeni au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis, joi, cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatul A.F., în lipsa sa, pentru o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks