Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleCCR dezbate pe 14 iunie sesizarea pe legea prin care este înfiinţată...

CCR dezbate pe 14 iunie sesizarea pe legea prin care este înfiinţată Agenţia de Monitorizare a Întreprinderilor Publice

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 14 iunie sesizarea USR şi Forţa Dreptei asupra legii prin care este înfiinţată Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Este vorba despre Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Joi, USR a anunţat că, alături de Forţa Dreptei, a atacat la Curtea Constituţională legea privind guvernanţa corporativă, adoptată miercuri de Parlament, ‘prin care este întărită căpuşarea companiilor de stat şi e înfiinţată o super-agenţie prin care Marcel Ciolacu să controleze, când preia funcţia de premier, întreprinderile publice’.

În sesizarea depusă la CCR, USR invocă încălcarea principiilor bicameralismului şi egalităţii în faţa legii, precum şi pe cel al securităţii juridice, previzibilităţii şi clarităţii normelor.

În ceea ce priveşte principiul bicameralismului, încălcarea rezultă din cele peste 700 de amendamente adoptate la Camera Deputaţilor fără să fi fost discutate şi la Senat, astfel că forma adoptată de Camera Deputaţilor poate fi considerată o cu totul altă lege decât cea adoptată de Senat, menţionează formaţiunea, care adaugă că legea conţine prevederi de natură să genereze discriminări.

Potrivit USR, este vorba de noua ‘super-agenţie’, Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, pe care o va coordona premierul, al cărei personal va fi plătit cu 50% în plus faţă de celelalte funcţii publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. ‘Or, este evident că e vorba de un privilegiu nejustificat acordat angajaţilor viitoarei agenţii, ceea ce contravine principiului egalităţii în faţa legii, consacrat de Constituţie’, spune USR.

‘În zgomotul protestelor pe teme false, PSD şi PNL şi-au trecut proiectul care înfiinţează super-agenţia care va controla companiile de stat. Practic, o nouă sursă de posturi la stat, cu salarii majorate direct cu 50% faţă de restul angajaţilor. Cu o gaură de 24 de miliarde de lei la bugetul de stat, nu putem permite bătaia de joc faţă de taxele plătite de românii ce muncesc cinstit în această ţară. Contestaţia noastră la CCR are trei piloni, iar unul dintre ei este chiar derogarea de la legea salarizării unitare, prin care angajaţii noii agenţii vor primi 50% în plus la salariu. Să explice Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu cu ce vor fi mai speciali aceşti angajaţi ai statului comparativ cu restul’, declară deputata USR Cristina Prună, citată într-un comunicat de presă.

USR arată că a votat împotriva legii privind guvernanţa corporativă, acuzând grave încălcări ale Regulamentului Camerei în cadrul procedurii parlamentare şi arătând că prevederile impuse de PSD-PNL-UDMR nu doar că nu vor îmbunătăţi activitatea companiilor de stat, ci vor întări ‘căpuşarea’ lor şi vor crea noi ‘sinecuri’ pentru activul de partid.

‘Marea majoritate a companiilor de stat sunt falimentare şi susţinute din banii contribuabililor. Aşa că PSD şi PNL s-au gândit să rezolve problema prin a înfiinţa încă o nouă agenţie. Apoi, au plasat minciuna că ar vrea să limiteze indemnizaţiile şefilor companiilor de stat. Ştiţi la cât le limitau? La 72 de salarii medii. Nu minime, medii. După ce am atras atenţia asupra acestei inepţii, ce credeţi că au făcut? Au eliminat de tot limitarea. Acum, şefii companiilor de stat pot avea salarii oricât de mari. PSD şi PNL nu au nicio intenţie să reducă cheltuielile statului sau căpuşarea constantă pe care o fac’, precizează Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, citat în acelaşi comunicat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks