Raliul Red Bull Romaniacs a fost criticat sâmbătă de consilierul local USR Diana Mureşan, care a susţinut că motocicliştii ‘distrug malurile râului Cibin’ care traversează Sibiul.
În urmă cu câteva zile, primarul Astrid Fodor a anunţat că analizează posibilitatea interzicerii sporturilor cu motor din centrul Sibiului.
‘E incredibil! Pe lângă că de ani de zile asistăm la distrugerea potecilor de drumeţie din judeţ, acum constatăm că s-a trecut la distrugerea malului Cibinului. E nevoie de o dezbatere serioasă în legătură cu desfăşurarea acestui concurs şi promovării sportului cu motor în natură fără nici un fel de reglementare pusă în practică’, a scris consiliera Diana Mureşan, pe pagina ei de Facebook.
Unul dintre organizatorii Red Bull Romaniacs, Andy Fazekas, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că după ce se va termina concursul va discuta cu reprezentanţii Primăriei despre modul în care această competiţie internaţională să aibă loc în Sibiu.
‘După ce se termină concursul vom discuta despre acest subiect. Întreaga lume este cu ochii pe noi, concursul e urmărit peste tot, asta contează. Nu avem timp acum, dar după ce se termină vom avea vreme să discutăm despre asta’, a spus Andy Fazekas.
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a precizat joi, în şedinţa Consiliului Local, că se lucrează la o analiză cum să se modifice regulamentul de organizare a concursurilor cu sporturi cu motor.
‘Lucrăm la o analiză despre cum să modificăm regulamentul. Şi nu doar acest concurs, de exemplu şi Raliul Sibiului: nu cred că îşi găseşte locul în Piaţa Mare, toate acele maşini care ambalează motoarele’, a spus Fodor.
Red Bull Romaniacs continuă sâmbătă cu urcări pe Dealul Guşteriţei, aflat la marginea municipiului Sibiu.
Raliul începe în fiecare an cu un prolog care are loc în centrul istoric al municipiului Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, chiar lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Zgomotul produs de motoare în timpul Prologului Red Bull Romaniacs este auzit de bolnavii de la Cardiologie şi de femeile internate, care urmează să nască la Maternitatea sibiană.
Pe de altă parte, Red Bull Romaniacs are un proiect caritabil, ‘Enduro pentru România’, în care strânge bani pe care i-a donat pentru ajutorarea copiilor prematuri internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dar şi pentru sprijinirea bolnavilor de cancer.
Red Bull Romaniacs se organizează la Sibiu de 20 de ani şi atrage motociclişti din toată lumea care se întrec nu doar în oraş, dar mai ales în pădurile din Munţii Carpaţi. Numele Red Bull Romaniacs se leagă în special de Martin Freinademetz, fost campion mondial la snowbord, pasionat de hard enduro. Cel care a câştigat de şapte ori Red Bull Romaniacs de la Sibiu, britanicul Graham Jarvis, a declarat de fiecare dată că duritatea acestui raliu din România îl atrage cel mai mult. Raliul Red Bull Romaniacs ‘este cel mai lung şi mai dur raliu de enduro din lume’, iar în acest an la Sibiu se întrec concurenţi din 55 de ţări, potrivit organizatorilor.