AcasăStiri generaleCentru internaţional tehnic pentru inovare în Smart City, lansat la Politehnica Bucureşti

Centru internaţional tehnic pentru inovare în Smart City, lansat la Politehnica Bucureşti

Universitatea Naţională de Ştiinţe şi Tehnologie Politehnica Bucureşti a lansat, joi, Centrul Internaţional Tehnic pentru Inovare în Smart City ‘CITI Cluster’.

Printre membrii fondatori ai ‘CITI Cluster’, al cărui statut de înfiinţare a fost semnat joi, alături de Politehnica Bucureşti, se numără Primăria Sectorului 6, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ‘Elie Carafoli’ Bucureşti, Universitatea Maritimă Constanţa.

‘Ideea acestui cluster, conceptul sau rezultatele acestui cluster nu sunt aşteptate doar pentru studenţi. Studenţii sunt principalii beneficiari sau primii beneficiari. Ne dorim ca expertiza atâtor companii, atâtor asociaţii non-guvernamentale, autorităţi locale să fie pusă la dispoziţia studenţilor, aceştia să înveţe din perspective diferite ce înseamnă smart, ce înseamnă să poţi să aduci în viaţa comunităţii tale mai binele pus la dispoziţie de ştiinţă. Pe de altă parte, ceea ce am realizat până în acest moment la Politehnica din Bucureşti, împreună cu partenerii noştri care sunt în această fază şi cu alţii care vor veni după această fază, devine un proiect comun, astfel încât să oferim societăţii, autorităţilor locale şi naţionale soluţii concrete, proiecte concrete, ce înseamnă un oraş inteligent, ce înseamnă un sat inteligent, cum putem face viaţa oamenilor mai bună folosind resurse raţional, pe de o parte, şi, pe de altă parte, folosind tehnologie dezvoltată de Politehnică cu partenerii’, a declarat rectorul Mihnea Costoiu.

El a amintit că Politehnica a lansat o serie de huburi, printre care cel de inteligenţă artificială, şi urmează şi altele.

‘Ne dorim ca Politehnica să fie locul în care tehnologia (…) nu doar se produce, ci se întoarce către cetăţeni. Până la urmă, este rolul nostru de a coagula forţele şi de a da societăţii, oamenilor, mai binele de care au nevoie. Şi unde pot găsi mai binele decât la cei care îl pot produce, aici, la şcoală, la Politehnică? (…) Veţi vedea, în perioada următoare, ca din aceste huburi să plece foarte multe proiecte mici, start-up-uri, realizate de studenţi, sprijiniţi de companii în interiorul universităţii sau în aria de interes a universităţii’, a transmis Costoiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks