AcasăStiri generaleCentrul Etnografic al Judeţului Alba, înfiinţat în spaţiile expoziţionale de la parterul...

Centrul Etnografic al Judeţului Alba, înfiinţat în spaţiile expoziţionale de la parterul viitorului sediu al CJ

Colecţiile etnografice strânse de-a lungul timpului de către Muzeul Naţional al Unirii (MNU) Alba Iulia şi Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba vor putea fi admirate într-un singur loc, în spaţiile expoziţionale de lângă Poarta a III-a a Cetăţii din Alba Iulia, în cadrul Centrului Etnografic al Judeţului Alba, care va funcţiona la parterul viitorului sediu al Consiliului Judeţean Alba.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, Centrul Etnografic al Judeţului Alba, instituţie care va cuprinde colecţii etnografice create prin colaborarea strânsă dintre Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ şi Muzeul Naţional al Unirii, va fi inaugurat vineri, în spaţiile expoziţionale de lângă Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina.

Deschiderea centrului este inclusă, ca un preambul, în programul Târgului de Fete de pe Muntele Găina, manifestare care are loc la sfârşitul acestei săptămâni.

‘Centrul Etnografic al Judeţului Alba va avea un rol extrem de important în promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural material şi imaterial al judeţului Alba. Colecţia etnografică creată prin colaborarea dintre Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba şi Muzeul Naţional al Unirii este o veritabilă comoară, care reflectă bogăţia, diversitatea şi creativitatea creaţiei populare a comunităţilor din judeţul Alba. Sperăm că noul centru va întregi oferta culturală din Alba Iulia şi va deveni un punct de atracţie pentru toţi cei care iubesc tradiţiile şi obiceiurile româneşti’, a declarat, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură ‘Augustin Bena’, Alexandru Pal.

O marcă înregistrată a Judeţului Alba, fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ şi Primăria Comunei Avram Iancu, Târgul de Fete de pe Muntele Găina este cea mai mare şi cea mai cunoscută sărbătoare populară din România.

Cu o vechime de sute de ani, Târgul este organizat anual în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie, marcată în 20 iulie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks