Acasă55Ciolacu (PSD): Nu am discutat despre revenirea lui Negoiţă în partid; deciziile...

Ciolacu (PSD): Nu am discutat despre revenirea lui Negoiţă în partid; deciziile se iau prin vot

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că în cadrul Biroul Permanent Naţional care a avut loc la Sâmbăta de Sus nu s-a discutat despre revenirea în partid a lui Robert Negoiţă, dar consideră că este firesc ca în cadrul formaţiunii să existe opinii diferite cu privire la acest subiect.

‘Am discutat lucrurile mari (…) E un fel de dare de seamă a mea, ca şi preşedinte, faţă de colegii mei. Cum a fost preluat partidul, unde a ajuns, care este strategia viitoare şi nu am intrat în discuţii individuale despre anumite persoane care ar trebui sau pe care ar trebui să căutăm să vină înapoi sau să nu vină (…) Este normal într-un partid politic, mai ales în cel mai mare partid politic din România, să existe discuţii. Deciziile se iau prin vot’, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat ce părere are despre propunerea senatorului Vasile Dâncu de unificare a stângii în jurul PSD şi o eventuală revenire a lui Victor Ponta în partid, Marcel Ciolacu a declarat că opinia sa este ‘puţin diferită’ de a acestuia.

‘Nu am purtat nicio discuţie, niciodată, dar am o părere puţin diferită de a domnului Dâncu: faptul că singurul partid de stânga din România este Partidul Social Democrat. De altfel, singurul partid care face parte din familie internaţional socialistă. Simplul fapt că scheletul Pro România a fost făcut pe oameni care au plecat din PSD nu înseamnă că Pro România s-a legitimat ca un partid de stânga’, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a mai menţionat că PSD va avea un congres ordinar în momentul în care acest lucru va fi posibil.

‘Eu, împreună cu colegii mei, am spus foarte clar că la un moment dat vom face un congres ordinar. Suntem în plină pandemie şi, după cum vedem, autorităţile nu gestionează această pandemie. Un congres ordinar este normal într-un partid politic. Asta înseamnă că e un congres piramidal, de la bază către vârf. În fiecare organizaţie locală se vor face alegeri când se va putea. Am avut această discuţie cu colegii mei, fiindcă e o promisiune făcută de mine. Categoric că o să îl facem, după PNL şi USR PLUS’, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că va propune schimbarea modului în care PSD îşi va alege candidatul pentru Preşedinţia României.

‘O să facem o modificare la statut în acest sens, vor fi alegeri preliminare în interiorul partidului pentru candidatul la Preşedinţie, cu alte cuvinte am făcut o ruptură clară între preşedintele partidului şi candidat, astfel încât toţi primarii, candidaţii, cei care aspiră, să vină în faţa lor şi să fie votaţi’ , a mai declarat Marcel Ciolacu. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks