test
AcasăPoliticaCiolacu: România îşi doreşte o cooperare mai strânsă cu Turcia în două...

Ciolacu: România îşi doreşte o cooperare mai strânsă cu Turcia în două domenii strategice-industria de apărare şi energia

România îşi doreşte o cooperare mai strânsă cu Turcia în două domenii pe care le consideră strategice, industria de apărare şi energia, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului de la Bucureşti a susţinut, marţi, declaraţii comune alături de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la finalul întâlnirilor oficiale care au avut loc la Palatul Prezidenţial de la Ankara, scrie Agerpres.

„În mod special, aş dori să menţionez două domenii de interes major pentru România. Primul vizează o cooperare mai strânsă la nivelul industriilor noastre de apărare. Firmele româneşti de profil au demonstrat deja că pot face faţă solicitărilor în ceea ce priveşte producţia de pulberi, obuze, armament şi diverse componente specifice. Avem deja contracte solide cu partea turcă în ceea ce priveşte dronele Bayraktar şi autovehiculele tactice blindate Otokar, dar consider că putem stabili o formulă de parteneriat prin care să realizăm acel transfer tehnologic şi de know how prin care companiile româneşti să poată produce în România aceste componente”, a declarat Ciolacu.

El s-a referit şi la oportunităţile uriaşe din domeniul energiei discutate cu preşedintele Erdogan şi a anunţat constituirea unui Grup de lucru comun România-Turcia.

„Turcia este una dintre principalele noastre opţiuni pentru aprovizionarea cu gaze, fie din Caucaz, fie prin staţii de LNG. În acelaşi timp, ţările noastre sunt şi producători de gaze şi dispun de avantaje certe pe harta rutelor viitorului. Astfel, am agreat constituirea unui Grup de lucru comun România-Turcia, care să evalueze posibilităţile prin care putem dezvolta cooperarea şi în domeniul conectivităţii, dar şi în domeniul energiei regenerabile şi a celei nucleare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articolul Ciolacu: România îşi doreşte o cooperare mai strânsă cu Turcia în două domenii strategice-industria de apărare şi energia apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks