Ciolacu: Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor avea finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene

0
351

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat miercuri că voucherele care vor fi acordate persoanelor vulnerabile şi cele pentru elevi care primesc burse sociale vor avea finanţare atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, de unde vor veni banii pentru aceste vouchere, Ciolacu a spus: ‘A explicat premierul foarte clar. Sunt şi din fonduri europene, şi de la bugetul de stat’.

El a menţionat că ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, poartă discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a primi acordul ca fonduri din exerciţiul bugetar 2016-2020 să fie folosite pentru aceste vouchere.

‘În acest moment, noi nu trebuie să modificăm niciun regulament european, pentru că există axă pe care o putem accesa pentru această zonă’, a arătat liderul PSD.

Voucherele care urmează să fie acordate începând cu 1 mai vor fi finanţate de la bugetul de stat.

‘De ce s-a venit cu dublă finanţare? Ca ele să poată fi aplicate cât mai repede, fiind vorba de finanţare din bugetul de stat. În două săptămâni nu este nevoie să obţinem acord de la Comisie să plătim voucherele din banii europeni, pentru că este dublă finanţare, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri. (…) Întâi se vine din bugetul de stat, apoi, după ce domnul Boloş termină toată corespondenţa şi cu acceptul Comisiei, se intră şi pe finanţare cu fonduri europene’, a afirmat preşedintele PSD.

Potrivit lui Ciolacu, nu există riscul să nu fie de acord Comisia Europeană cu acest lucru, pentru că au fost discuţii pe această temă cu comisarii europeni când au venit în România.

Sursa: AGERPRESS