AcasăStiri generaleCioloş: Trebuie măsuri de încurajare a vaccinării, de implicare a unor influenceri...

Cioloş: Trebuie măsuri de încurajare a vaccinării, de implicare a unor influenceri care ies din zona politicului

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, luni, că susţine introducerea certificatului verde la toate categoriile profesionale, menţionând că trebuie accelerat ritmul de vaccinare prin implicarea unor influenceri care ies din zona politicului, deoarece politicul nu are credibilitate.

‘Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state din UE încă din vară. (…) Certificatul verde înseamnă trei posibilităţi: vaccinare, trecut prin boală sau să fii testat şi vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul. De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public şi pentru sectorul privat. Este vorba de sănătatea oamenilor’, a afirmat Dacian Cioloş, la Parlament, întrebat de propunerea din programul de guvernare privind introducerea certificatului verde pentru toate categoriile profesionale.

Cioloş a adăugat că este nevoie de o accelerare a ritmului de vaccinare şi va fi pregătit şi accesul la testare.

‘E nevoie şi de o accelerare a ritmului de vaccinare, dar în acelaşi timp vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze şi pentru a avea acces la mai multe centre de testare, dar şi pentru ca testele să fie accesibile pentru cei care vor trebui să le folosească’, a precizat Dacian Cioloş.

Întrebat care sunt măsurile pentru impulsionarea vaccinării, preşedintele USR a răspuns: ‘Aţi văzut şi măsuri de încurajare a vaccinării, de implicare a unor influenceri care ies din zona politicului, pentru că am văzut că politicul nu are, din păcate, credibilitate, şi statul în general şi-a pierdut mult din credibilitate’.

‘Important e ca în această campanie să fim credibili şi empatici cu oamenii, pentru că nu funcţionează impunerea, nu funcţionează doar teama, trebuie să construim şi pe încredere. Cred că multor oameni le este teamă când văd ceea ce se întâmplă: mor sute de oameni, e ca şi cum în România ar cădea un Boeing în fiecare zi şi s-ar prăbuşi şi toţi de acolo ar muri, acesta este ritmul în care se moare astăzi în România’, a adăugat Dacian Cioloş.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks