Cîţu: Aş fi cerut anchetă penală în cazul unor suspiciuni privind falsificarea semnăturilor de la moţiune

0
317

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că parlamentarii trebuie să se asigure că a fost respectat regulamentul în privinţa depunerii moţiunii de cenzură şi a menţionat că ar fi cerut anchetă penală în cazul în care existau suspiciuni privind falsificarea semnăturilor.

Întrebat cum vede demersurile parlamentarilor PNL în Birourile permanente reunite ale celor două Camere în legătură cu moţiunea de cenzură, Cîţu a replicat că acestea vizează respectarea regulamentului.

‘Eu cred că demersurile sunt pentru respectarea procedurilor şi regulamentului Parlamentului. La asta trebuie să ne uităm. Şi dacă există o suspiciune cât de mică – că cineva a falsificat semnături – eu aş fi fost mai dur decât atât. Eu aş fi cerut anchetă penală. Deci dacă cineva a falsificat semnături şi nu a respectat regulamentul, trebuie să răspundă. Dar cred că colegii mei parlamentari au obligaţia să vadă că se respectă regulamentul Parlamentului’, a arătat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În contextul în care niciun parlamentar USR PLUS nu a contestat veridicitatea semnăturii depuse pe moţiune, Cîţu a replicat că în aceste condiţii verificarea lor nu ar trebui să reprezinte o problemă.

‘Dacă nu există nicio problemă, atunci nu cred că ar fi fost o problemă să fie verificate. Asta este doar opinia mea, dar este decizia lor. Văd că nimeni nu a făcut nicio plângere penală până acum’, a spus premierul.

Sursa: AGERPRESS