AcasăStiri generaleCîţu: Impozite şi taxe noi - aceeaşi meteahnă a lui Liviu Dragnea;...

Cîţu: Impozite şi taxe noi – aceeaşi meteahnă a lui Liviu Dragnea; PSD merge în aceeaşi direcţie

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, luni, că actualul sistem de fiscalizare trebuie păstrat pentru a-i atinge întreaga potenţialitate, adăugând că PSD merge în acest domeniu ‘în aceeaşi direcţie încercată de Liviu Dragnea’, care a introdus noi impozite.

‘Înainte de a discuta de creşteri de taxe, de modificarea Codului fiscal, să colectăm tot ce putem cu acest cod, cu acest sistem. Prin PNRR, avem unele facilităţi, se elimină acele lucruri care permit banilor să nu ajungă la buget. Era vorba de facilităţi în construcţii, acum s-a introdus acea facilitate şi în agricultură. Este bizar. Discutăm de mai multe impozite, dar tocmai am scos vreo două miliarde din buget. Ne văităm că nu avem bani, dar avem o decizie. La toate acestea trebuie să ne uităm. Ce putem colecta cu sistemul pe care îl avem astăzi şi apoi să facem o analiză. Până atunci nu are rost să discutăm. Ceea ce am făcut anul trecut, cu conectarea caselor de marcat la ANAF, proiect lăsat de PSD prin sertare ani de zile şi pe care noi l-am făcut într-un an, şi e-facturare, a adus mai mulţi bani la buget. Anul acesta sunt mai mulţi ani la buget datorită celor două proiecte făcute de PNL’, a afirmat Cîţu, la Senat.

Potrivit acestuia, soluţiile liberale sunt ‘cele bune’ în ceea ce priveşte fiscalitatea, iar cele ale PSD ‘vor duce doar la inflaţie şi dobânzi mai mari’.

‘Când s-a făcut această coaliţie erau două linii roşii: fără taxe şi impozite noi şi 7% investiţii. Pentru investiţii, ni s-a promis la rectificarea bugetară. PSD, de fiecare dată când e la guvernare, încearcă. Liviu Dragnea a încercat trei ani să schimbe cota unică, să introducă un impozit progresiv. El a introdus impozite în 2017 – 2019 pe care noi le-am scos după aceea şi am adus mai mulţi bani la buget. Este aceeaşi meteahnă a lui Liviu Dragnea. PSD merge în aceeaşi direcţie’, a adăugat Cîţu.

Preşedintele Senatului a spus că, dacă se propune schimbarea sistemului de fiscalizare, PNL va dezbate această chestiune.

‘Nu cred că va fi luată o decizie fără să se discute în PNL. Sistemul fiscal mai simplu este un pilon al liberalismului. (…) Noi nu vrem să creştem povara fiscală asupra românilor. Ne vom opune creşterii, totdeauna. Ceea ce a făcut PNL până acum – a eliminat taxe şi a digitalizat sistemul fiscal, a dus mai mulţi bani la buget. Să introduci taxe, nu îţi aduce bani mai mulţi la buget decât pe termen scurt, apoi îţi creşte evaziunea fiscală’, a explicat Florin Cîţu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks