Acasă55Cîţu, la Craiova: Am fost surprins neplăcut că până acum nu s-au...

Cîţu, la Craiova: Am fost surprins neplăcut că până acum nu s-au găsit resurse pentru Colegiul ‘Carol I’

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, la Craiova, cu prilejul semnării contractului de lucrări pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional ‘Carol I’ şi Opera Română că a fost surprins neplăcut să constate că până acum nu au fost găsite resurse pentru consolidarea acestei clădiri emblematice pentru oraş, care se află în stare avansată de degradare de foarte mulţi ani.

‘Acest proiect va fi gata în 2023 şi promit public că, aşa cum am venit acum la semnarea contractului de lucrări, voi veni şi în 2023, la finalizare. Vrem să facem proiecte la timp, rapid, să nu se mai întindă peste 3-5-7 mandate. Aici (n.r. – la clădirea Colegiului ‘Carol I’) era o problemă care durează de mult timp şi sunt surprins neplăcut că până acum nu s-au găsit resurse să fie rezolvată această problemă, mai ales că este un liceu importat’, a spus Cîţu.

Contractul pentru consolidarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii Colegiului ‘Carol I’ şi a Operei Române din Craiova a fost semnat, marţi, de conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi a companiei care a câştigat licitaţia.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că valoarea contractului de finanţare se ridică la 97,7 milioane lei şi reprezintă o investiţie importantă a statului român.

Potrivit ministrului Cseke Attila, contractul este finanţat din bugetul Ministerului Dezvoltării şi are un termen de execuţie de 30 de luni, până în septembrie 2023.

‘Este o investiţie importantă a statului român, din bugetul Ministerului Dezvoltării, o investiţie de 97,7 milioane lei, aşa cum a fost adjudecată această achiziţie, şi care are un termen de execuţie de 30 de luni, proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă că în septembrie 2023 avem toată speranţa că acest Colegiu, emblematic pentru dumneavoastră, această clădire monument istoric, îşi va recăpăta întreaga faimă arhitecturală şi va putea folosi învăţământului, respectiv culturii din Craiova, din Dolj, şi nu numai’, a spus ministrul Dezvoltării.

Consiliul Local Craiova a aprobat, în luna martie 2018, predarea către Compania Naţională de Investiţii a respectivei clădiri monument istoric, pentru lucrări de reparaţii şi consolidare. Clădirea este situată în centrul Craiovei şi se află în stare avansată de degradare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks