test
AcasăStiri generaleCîţu: Românii să asculte doar de specialişti când este vorba despre calculul...

Cîţu: Românii să asculte doar de specialişti când este vorba despre calculul incidenţei cazurilor de COVID-19

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a declarat, luni, că specialiştii sunt cei care trebuie să se pronunţe în privinţa modului de calcul al ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19 şi nu persoane care ‘nu au niciun fel de expertiză’ în domeniu.

El a fost întrebat cum răspunde acuzaţiilor lansate de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu potrivit cărora au fost ‘ascunse’ rezultatele unor teste pozitive COVID-19 pentru a se putea organiza Congresul PNL la sfârşitul săptămânii trecute.

‘Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti. Informaţiile referitoare la sănătate sau modul de calcul al incidenţei trebuie să vină doar de la specialişti, nu de la oameni care nu au niciun fel de experienţă, expertiză în acest domeniu. Ar trebui să fim foarte atenţi aici. Eu ştiu, deja, şi în acest caz domnului respectiv (…) i s-a dat o replică de la DSP, de la specialişti, care spun foarte clar cum s-au făcut lucrurile. De aceea, le recomand românilor, de fiecare dată, să asculte doar opinia specialiştilor. Aşa, foarte mulţi oameni cred că se pricep la foarte multe lucruri, dar e bine să mergem cu specialiştii’, a afirmat Cîţu, la sediul PNL.

Întrebat dacă este posibil să se adopte noi restricţii având în vedere creşterea ratei de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, premierul a spus: ‘Avem deja toate măsurile care se iau până la 6 la mie, deja se ştiu măsurile, nu avem ce să implementăm până la 6 la mie’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks