Ciucă: Aprobăm programul privind dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniul microcipurilor şi realizarea de prototipuri

0
258

Guvernul urmează să aprobe, miercuri, printr-o hotărâre, programul pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile pentru dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniul microcipurilor şi de realizare a produselor prototip, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

‘Pentru că am discutat de PNRR, avem astăzi o hotărâre de Guvern prin care aprobăm programul pentru cele 500 de milioane de euro, bani alocaţi pentru dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniul microcipurilor şi de realizare a produselor prototip, astfel încât să putem să sprijinim şi pe orizontală toate aceste proiecte de dezvoltare şi de investiţii în industria românească şi, mai ales, în digitalizare, având foarte mare nevoie în angajamentul nostru legat de implementarea digitalizării la nivelul întregii activităţi guvernamentale şi transparentizarea şi facilitarea conectivităţii dintre cetăţean şi instituţiile guvernamentale şi autorităţile locale’, a afirmat prim-ministrul, în debutul şedinţei Executivului.

Proiectul vizează aprobarea Programului pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile pentru proiectele care se finanţează din cadrul Componentei C9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare şi inovare, Investiţia 4. Proiecte transfrontaliere şi multinaţionale – Procesoare cu consum redus de energie şi cipuri semiconductoare, finanţate prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă. Grupul ţintă include toţi actorii de-a lungul lanţului valoric de componente şi sisteme microelectronice care au răspuns apelului de preselecţie desfăşurat de Ministerul Economiei în ianuarie 2022.

Sursa: AGERPRESS