Ciucă – mesaj de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor: Condamn cu fermitate comportamentul abuziv

0
277

Premierul Nicolae Ciucă se pronunţă ‘cu fermitate’ împotriva violenţei la care sunt supuse unele dintre femei şi a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pe care le consideră ‘intolerabile’ pentru o societate democratică.

‘Condamn cu fermitate violenţa împotriva femeilor şi comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Eforturile susţinute ale societăţii civile, împreună cu autorităţile statului, pentru combaterea acestui fenomen au rezultate şi trebuie susţinute mai departe. Lupta împotriva abuzurilor şi agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susţinerea proiectelor derulate de organizaţiile neguvernamentale şi implicarea mai activă a instituţiilor statului’, a scris Ciucă, pe Facebook, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor.

Potrivit prim-ministrului, protejarea drepturilor omului, combaterea violenţei şi a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovaţi de acest fenomen sunt responsabilităţi asumate prin programul de guvernare.

‘Sunt angajamente ferme ale Guvernului, pe care mi le asum cu toată convingerea din prima zi a mandatului de prim-ministru. Cetăţenii aşteaptă de la Guvern respect, adevăr, empatie, legi drepte şi aplicarea lor corectă. Executivul pe care îl voi conduce începând de astăzi are responsabilitatea să vină cu măsuri imediate, în domeniile social şi economic, care să aibă în centrul său cetăţeanul român’, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa: AGERPRESS