Acasă55Ciucă: Vom aloca 100 milioane lei comunităţilor locale pentru continuarea proiectelor din...

Ciucă: Vom aloca 100 milioane lei comunităţilor locale pentru continuarea proiectelor din PNDL 1 şi 2

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul va aloca 100 milioane lei comunităţilor locale pentru continuarea proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapele 1 şi 2.

‘Ieri am adoptat o decizie, astăzi trebuie să venim şi să legiferăm modalitatea în care ea se va aplica şi încheia până la finele anului şi în felul acesta perioada rămasă până la 31 decembrie să poată să asigure procesarea tuturor datelor de către instituţiile abilitate (…). Practic, şedinţa (de guvern – n.r.) vizează decizii care să asigure finanţarea necesară proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Vom aloca 100 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele 1 şi 2 ale acestui program’, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei Executivului.

El a menţionat că alocarea se face în urma solicitărilor primite din teritoriu.

‘Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an. Este important să asigurăm continuitatea acestui program, accesat cu succes de comunităţile locale, în condiţiile în care prin ambele etape ale programului, de la demarare sa până în prezent, sunt finanţate peste 11.700 de proiecte. Ceea ce facem acum este în concordanţă cu discuţiile avute recent cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu nevoia de sprijin pe care o au comunităţile locale pentru susţinerea proiectelor de modernizare’, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că va fi operaţionalizat şi sprijinul acordat pentru aeroporturile regionale.

‘De asemenea, ieri am adoptat o hotărâre prin care acordam sprijinul necesar aeroporturilor din 12 localităţi, astăzi trebuie să adoptăm o nouă hotărâre prin care vom operaţionaliza sprijinul stabilit în şedinţa de ieri. Vorbim astfel despre 84 de milioane de lei, bani necesari aeroporturilor din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea pentru a depăşi dificultăţile financiare cu care se confruntă din cauza crizei generate de pandemia COVID-19. Este o măsură importantă pentru a menţine viabil acest segment al infrastructurii de transport’, a mai menţionat Ciucă.

Premierul a anunţat că joi va fi o nouă şedinţă de Guvern pentru a adopta ‘toate celelalte măsuri necesare pentru a închide partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului 4 din acest an în PNRR’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks