test
AcasăPoliticaClaudiu Târziu (AUR) – “Ramona Chiriac, demisia!”

Claudiu Târziu (AUR) – “Ramona Chiriac, demisia!”

Președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European, cere demisia imediată a Ramonei Chiriac din funcția de șefă a Reprezentanței României la Comisia Europeană.

„Doamna Ramona Chiriac are statut diplomatic în actuala sa calitate de șefă a Reprezentanței României la Comisia Europeană. Prin urmare, după ce a acceptat să deschidă lista de candidați la alegerile europene a noului partid unic PSD-PNL, Ramona Chiriac trebuie să demisioneze imediat din demnitatea de funcționar european din cauză că nu-și mai poate îndeplini atribuțiile cu imparțialitatea obligatorie respectivei funcții” – spune Claudiu Târziu și adaugă:

„Nu pot să nu remarc faptul că noul partid unic PSD-PNL comite toate abuzurile posibile, forțează limitele tuturor regulilor și cutumelor democratice, prin vicierea, încă de la debutul competiției electorale, a caracterului liber și corect al alegerilor. Nu le este suficientă comasarea neconstituțională a scrutinelor europene cu localele, ci, iată, fără să le pese de nimic, pun pe liste demnitari incompatibili, care să le compenseze lipsa de candidați valoroși și credibili, în măsură să fi convins deja românii că le vor servi cu demnitate și verticalitate interesele în Parlamentul European. Așadar, doamna Chiriac are obligația să renunțe de îndată la funcția pe care o deține. Nu poți să joci într-o echipă și să iei, în același timp, și salariu de arbitru al competiției în care te-ai înscris.”

Liderii coaliției PSD-PNL au decis cu două zile în urmă ca șefa reprezentanței României la Comisia Europeană, Ramona Chiriac, diplomat de carieră, să deschidă lista comună a alianței pentru alegerile europene de la 9 iunie.

Șefii de reprezentanțe sunt numiți direct de președintele Comisiei Europene ca reprezentanți politici ai săi în țările membre unde funcționează.

Desemnarea Ramonei Chiriac a avut loc la scurtă vreme după congresul de la București al popularilor europeni (PPE), care a decis s-o susțină pe Ursula von der Layen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene.

Articolul Claudiu Târziu (AUR) – “Ramona Chiriac, demisia!” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks