AcasăStiri generaleCluj: Cercetători ai UBB, implicaţi într-un amplu proiect internaţional privitor la impactul...

Cluj: Cercetători ai UBB, implicaţi într-un amplu proiect internaţional privitor la impactul pandemiei asupra antreprenoriatului

Cercetători ai Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ (UBB) din Cluj-Napoca sunt implicaţi într-un amplu proiect internaţional menit să analizeze impactul pandemiei de coronavirus asupra activităţii antreprenoriale în lume.

‘Impactul pandemiei asupra întreprinzătorilor din România este studiat de cercetătorii UBB în cadrul unui proiect internaţional de cercetare menit să monitorizeze evoluţia activităţii antreprenoriale la nivel global. Cercetarea denumită Global Entrepreneurship Monitor (GEM) va fi realizată în colaborare cu peste 40 de universităţi şi instituţii de cercetare de prim rang din întreaga lume, România fiind reprezentată de Şcoala de Ştiinţe Sociale a UBB, prin intermediul unei echipe de cercetători ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)’, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UBB.

Conform sursei citate, Global Entrepreneurship Monitor (www.gemconsortium.org) este un proiect internaţional de cercetare iniţiat în anul 1999 de London Business School (UK) şi Babson College (USA), fiind realizat de un consorţiu de peste 40 de echipe naţionale asociate în principal cu instituţii academice de top. Echipa proiectului realizează cercetări bazate pe sondaj privind antreprenoriatul din întreaga lume, fiind singura sursă globală de date privind antreprenoriatul, colectând aceste date direct de la întreprinzătorii individuali.

‘Pandemia de coronavirus a adus schimbări majore în contextul şi condiţiile în care funcţionează antreprenoriatul, nu doar în România, ci şi în întreaga lume. Majoritatea întreprinzătorilor s-au confruntat cu dificultăţi nemaiîntâlnite anterior, însă noul context a generat şi noi oportunităţi de afaceri în multe domenii. Pornind de la aceste schimbări fundamentale ale contextului economic, comunitatea noastră academică, prin alăturarea la un proiect internaţional de cercetare, îşi propune să vină în sprijinul factorilor decizionali care au ca obiectiv dezvoltarea acestui sector, respectiv al celor care îşi doresc să pornească o afacere, sau pur şi simplu îşi doresc să fie mai bine informaţi în privinţa antreprenoriatului românesc’, declară decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustaţă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks