Clujenii sunt invitaţi să facă schimb de cărţi la a doua ediţie a BookSwap, eveniment care va avea loc în 1 octombrie.
‘Într-o lume în continuă schimbare, cum putem sărbători literatura şi să protejăm mediul în acelaşi timp? Răspunsul este simplu: BookSwap revine la Cluj în a doua ediţie a sa, transformând cititul într-o experienţă sustenabilă şi captivantă. Evenimentul, organizat de către voluntarii JCI Cluj pe 1 octombrie, le oferă clujenilor cadrul necesar pentru a face schimb de cărţi’, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de organizatori.
Fiecare participant va primi un cupon cu numărul de volume aduse. Pentru fiecare carte adusă, aceştia îşi pot alege una nouă. Volumele trebuie să fie într-o stare bună (ediţii noi, fără pete sau mâzgălituri, fără notiţe şi fără pagini rupte).
‘BookSwap este proiectul care a încântat inimile cititorilor în prima ediţie, iar acum se întoarce mai puternic şi mai plin de energie. Curioşii sunt invitaţi să aducă acele cărţi pe care vor să le dea mai departe şi, totodată, să descopere curioşi noi titluri şi volume dăruite de alţi pasionaţi ai lecturii’, se mai arată în comunicat.
Evenimentul va avea loc duminică, 1 octombrie, între orele 14 şi 18, la Centrul de Cultură Urbană Casino – clădire care se află în Parcul Central din Cluj-Napoca, iar în cadrul BookSwap va avea loc un atelier de flori din hârtie creponată susţinut de Claudia Gurzau şi Livia Boldor, două pasionate ale artei neconvenţionale. Participanţii vor învăţa câteva tehnici de bază şi vor crea, pas cu pas, o floare pe care vor putea sa o ia acasă. În plus, cei prezenţi la eveniment vor putea participa la mai multe tombole cu premii unde vor putea câştiga: cărţi, căni de cafea, invitaţii la film, tricouri, o lampă în stil industrial, un set de caligrafie, vouchere, stickere, semne de carte sau postere.
‘BookSwap nu este doar un eveniment de schimb de cărţi, ci o platformă dedicată promovării lecturii şi sustenabilităţii. Ideea din spatele acestui proiect inovator este simplă: în loc să lăsăm cărţile să adune praf, le dăm mai departe, oferindu-le astfel o a doua viaţă, iar în schimb plecăm acasă cu o carte nouă pentru a continua călătoria noastră în lumea literaturii. Această abordare încurajează clujenii să devină mai conştienţi de mediul înconjurător şi să redescopere bucuria lecturii, toate într-un cadru prietenos, unde dorim să formăm o comunitate’, declară Ioana Lazar, coordonatoarea proiectului şi vicepreşedinte JCI Cluj.