Cluj: Cros al ‘supereroilor” pentru renovarea maternităţii Stanca

0
12

Un cros al ‘supereroilor’ va fi organizat în cadrul Sports Festival, în 4 iunie, iar fondurile vor fi destinate renovării maternităţii Stanca din Cluj-Napoca, au informat, vineri, organizatorii manifestării.

‘Supereroii se aliniază din nou la start, în 4 iunie, şi aleargă pentru renovarea maternităţii Stanca, din Cluj-Napoca. Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ‘Dominic Stanca’ din Cluj-Napoca. Clujenii pasionaţi de sport au şansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiţia de alergare organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival. Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privaţi. Prima etapă, care va începe în luna mai a anului 2023, va dura 3 luni şi va consta în renovarea Maternităţii, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă care constă în modernizarea unităţii de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susţinută de Codin Maticiuc, prin Fundaţia Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe şi Sports Festival’, se arată într-un comunicat transmis de către organizatori.

Clinica de Obstetrică-Ginecologie ‘Dominic Stanca’ din Cluj-Napoca este parte integrantă a Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari unităţi medicale cu paturi din România. În cadrul aceste unităţi medicale se efectuează anual peste 2.200 de naşteri, peste 4.500 de internări, aproximativ 10.000 de consultaţii şi peste 2.000 de intervenţii chirugicale, fiind cea mai mare maternitate din zona Ardealului.

‘Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul cu Fundaţia Metropolis şi să organizăm împreună a doua ediţie a Crosului Supereroilor. Împreună cu sportivii ajutăm, în mod real, comunitatea în care trăim. Îi invităm pe toţi cei care vor să se bucure de mişcare să se înscrie la cros şi să devină, pentru o zi, supereroi, indiferent dacă sunt alergători de performanţă, amatori sau dacă se află la prima competiţie. Proba de 5 km este una accesibilă tuturor cu câteva antrenamente înainte, iar pacerii şi punctele de hidratare de pe traseu o să fie special gândite pentru începători. Sportul înseamnă sănătate curată. Iar atunci când, pe lângă sport, putem oferi mai mult oamenilor din jurul nostru, suntem cu atât mai motivaţi. Îl felicit pe Codin pentru iniţiativa Spitale Publice din Bani Privaţi şi mă bucur să putem contribui şi noi, prin proiectele noastre, la cauze aşa frumoase’, a declarat Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival, conform comunicatului menţionat.

Participanţii se pot înscrie pe site-ul sportsfestival.com/AleargaPentruCluj la una dintre cele trei probe ale competiţiei: PRO 10K feminin/masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin/masculin şi OPEN 5K feminin/masculin. Până în data de 15 mai, doritorii beneficiază de preţuri early-bird la înscriere.

Alergătorii care doresc pot să doneze pentru această cauză mai mult decât suma alocată din taxă, online, la înscriere, lunar prin sms, sau în cadrul Sports Festival, în zona special amenajată pentru donaţii.

‘Am susţinut întotdeauna că binele se face cu zgomot şi că doar împreună putem aduce schimbări majore acolo unde este necesar. Astfel, mă bucur că parteneriatul început anul trecut cu Sports Festival continuă şi în 2023, mai ales că anul acesta, ajutorul nostru merge către comunitatea care ne-a susţinut de la început, Cluj-Napoca. Educaţia către caritate şi sportul sunt două arii care în România au nevoie de dezvoltare şi faptul ca reuşim să ne unim forţele îmi dă speranţă că acest parteneriat va fi unul de lungă durată. Suma strânsă în urma Crosului Supereroilor din 2023 va fi dublată de către Fundaţia Metropolis şi investită în renovarea Secţiei de Neonatologie a Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie ‘Dominic Stanca’, acolo unde anual sunt aduşi pe lume aproximativ 2000 de nou născuţi. Nu văd ceva mai important decât a-i oferi unui om asistenţa medicală de care are nevoie încă din primele ore de viaţă, esenţiale de altfel pentru fiecare dintre noi. Secţia de Neonatologie a Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie ‘Dominic Stanca’ va fi renovată complet: sala de naşteri, salonul de lăuze, compartimentul de terapie intensivă, compartimentul de prematuri, saloanele pacientelor şi anexele adiacente secţiei. De asemenea, secţia va fi utilată cu aparatură modernă, investiţia ridicându-se la aproximativ 265.000 Euro. Ne bucurăm să #FACEM împreună, pentru Cluj’, a declarat Codin Maticiuc, preşedintele Fundaţiei Metropolis, citat în comunicat.

Crosul Supereroilor ajunge în 2023 la cea de-a doua ediţie. Prima ediţie, organizată în cadrul Sports Festival 2022, a adunat la linia de start aproape 900 de alergători care au concurat pentru proiectul Spitale Publice din Bani Privaţi. La competiţie a participat ambasadorul acestui proiect, Codin Maticiuc, alături de mai multe vedete şi influenceri. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS