Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj anunţă că i-au fost suplimentate cu 29 posturile de consilieri şcolari şi că oferă consiliere psihologică tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.
‘Ministerul Educaţiei a suplimentat numărul de norme alocate judeţului Cluj pentru profesorii care îşi desfăşoară activitatea în cabinetele de asistenţă psihopedagogică, din unităţile de învăţământ preuniversitar. Pe lângă cele 87 de posturi funcţionale în acest an şcolar de profesori consilieri şcolari, Ministerul Educaţiei a mai alocat recent încă 29 de posturi judeţului Cluj,’ se arată într-un comunicat trimis, marţi, de ISJ Cluj.
Potrivit sursei citate, conducerea ISJ Cluj împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Cluj au analizat situaţia existentă la acest moment, cu privire la nevoia alocării suplimentării resursei umane de specialitate şi au decis ca posturile primite să fie astfel repartizate, încât, începând cu anul şcolar 2023-2024, toate unităţile de învăţământ din judeţ să beneficieze de serviciile unui psiholog şcolar.
‘Mă bucur că am reuşit să arondăm fiecare unitate de învăţământ, cu atât mai mult şcolile din mediul rural, unui psiholog şcolar. În felul acesta, elevii care se confruntă cu probleme de comunicare, de adaptare sau de comportament, care întâmpină dificultăţi de învăţare, se confruntă cu scăderea stimei de sine, lipsa motivaţiei sau stres pot solicita consiliere pentru indentificarea unor soluţii eficiente. Pe de altă parte, rolul psihologului şcolar este de a menţine legătura permanentă între cadre didactice, elevi şi părinţi, cu scopul de a descoperi problemele de comunicare între aceşti factori implicaţi în dezvoltarea copiilor şi de a oferi servicii specializate pentru rezolvarea unor probleme de violenţă, bullying sau abandon şcolar’, a declarat, conform comunicatului, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj, Marinela Marc.