Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Daniel David şi noul ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în România, Willemijn van Haaften, propun modalităţi de dezvoltare a relaţiilor educaţionale, informează instituţia de învăţământ, miercuri, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a primit marţi, 7 noiembrie 2023, vizita doamnei Willemijn van Haaften, noul ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în România, însoţită de consulul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, Wouter Reijers.
‘Discuţiile au început cu analiza funcţionării Centrului Cultural al Regatului Ţărilor de Jos din cadrul UBB, care deserveşte întreaga comunitate clujeană şi transilvană. S-au analizat şi s-au propus modalităţi concrete de dezvoltare a relaţiilor educaţionale (care deja funcţionează foarte bine în cadrul programelor Erasmus), de cercetare-dezvoltare-inovare (unde există deja proiecte europene comune) şi de relaţie cu mediul socio-economic din Regatul Ţărilor de Jos. Doamna ambasador a fost interesată de istoria UBB şi de funcţionarea mediului academic românesc, pentru a facilita dezvoltarea unor relaţii bidirecţionale mai active între UBB şi mediul academic românesc pe de o parte şi mediul academic din Regatul Ţărilor de Jos pe de altă parte.
Toate proiectele discutate şi planurile stabilite vor fi monitorizate prin întâlniri viitoare’, precizează sursa citată.
UBB informează că este universitatea cu cel mai complex profil academic din ţară (prin numărul de programe şi caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară şi germană), cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente). AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Karina Olteanu)