Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că va organiza un centru regional de orientare în cariera de cercetare, în valoare de 5,2 milioane de lei.
‘Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va coordona un nou proiect câştigător din PNRR în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei (Investiţia 10 – Înfiinţarea şi susţinerea financiară a unei reţele naţionale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM – Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării). Prin acest program, UBB, implicând şi colaboratori de la Universitatea din Oradea, va deschide un Centru Regional Nord-Vest de Orientare în Cariera de Cercetare (UBB-CORE). Centrul este destinat tuturor persoanelor din regiunea de nord-vest şi nu numai, interesate de o carieră în domeniul cercetării ştiinţifice’, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UBB.
Potrivit sursei citate, UBB-CORE va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic atât pentru studenţi (din toate ciclurile de studii licenţă, masterat, doctorat), cât şi pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activităţi de cercetare-dezvoltare-inovare în universităţi sau instituţii de cercetare din România, inclusiv pentru cercetătorii străini sau alte instituţii interesate.
De asemenea, Centrul va asigura contactele dintre tinerii cercetători şi mari personalităţi ale lumii ştiinţifice care îi pot îndruma pe cei aflaţi la început de carieră, va oferi resurse pentru cercetarea ştiinţifică, inclusiv accesul la baze internaţionale de date şi la publicaţii de prestigiu din întreaga lume şi va organiza evenimente internaţionale dedicate cercetătorilor, în vederea unei mai bune integrări în spaţiul academic european şi pentru promovarea ştiinţei în societate (ex. ‘citizen science’).
‘Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE este organizat la UBB, dar este dedicat întregii regiuni nord-vest, precum şi altor persoane şi instituţii interesante. Este normal să fie organizat la UBB – nu doar cea mai reprezentativă universitate din regiune, ci una din cele mai reprezentative universităţi ale ţării. De asemenea, mă bucur să văd colaborarea cu colegi-experţi de la Universitatea din Oradea, în condiţiile în care noi trebuie să concentrăm resursele academice în regiune, într-o logică a cooperării, pentru a creşte competitivitatea regiunii nord-vest’, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
Pe parcursul următorilor 3 ani, proiectul se va derula cu finanţarea obţinută în urma competiţiei PNRR, după care va funcţiona autonom.