Zece persoane au fost reţinute de poliţiştii clujeni într-un dosar în care sunt acuzate de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, după ce au produs un prejudiciu de peste 200.000 de lei promiţând false premii în sejururi turistice unui număr de 33 de persoane vătămate, în schimbul achiziţionării de produse de nutriţie.
‘Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au continuat activităţile de cercetare în cadrul unui dosar penal, ce vizează infracţiunile de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Astfel, la data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, în cooperare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, Biroului de Investigaţii Criminale Turda, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele a 11 persoane bănuite de infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune’, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de IPJ Cluj.
Din cercetări a reieşit că, la data de 5 februarie 2021, în cadrul unui eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriţiei în municipiul Câmpia Turzii, o femeie ar fi fost desemnată câştigătoarea unei tombole, sub condiţia achiziţionării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic, relatează comunicatul menţionat.
Potrivit sursei citate, poliţiştii au identificat 33 de persoane vătămate.
‘În urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţele persoanelor bănuite, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman şi Dâmboviţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire şi 400 de dolari, precum şi 18 telefoane mobile, înscrisuri de interes în cauză, dar şi alte probe şi mijloace de probă utile în cadrul procesului penal. Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de poliţişti. De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a trei autovehicule şi unui imobil’, se mai arată în comunicat.
În urma probatoriului administrat, faţă de şapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 50 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.
‘Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Activităţile au beneficiat sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Călăraşi, Olt, Ilfov şi Bucureşti, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov’, menţionează comunicatul IPJ Cluj. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)