AcasăStiri generaleComandorul Corneliu Mititelu (SMMMSFA): Noi nu ne pregătim pentru pace, ne pregătim...

Comandorul Corneliu Mititelu (SMMMSFA): Noi nu ne pregătim pentru pace, ne pregătim pentru situaţii de criză

Comandantul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene (SMMMSFA) ‘Traian Vuia’, comandor Corneliu Mititelu, a declarat, vineri, că există o pregătire continuă a militarilor, dar nu pentru pace, ci pentru situaţii de criză.

Mititelu a făcut declaraţiile cu ocazia festivităţii de absolvire şi acordare a primului grad de maistru militar clasa a V-a şi sergent pentru absolvenţii promoţiei 2023, denumită onorific ‘General Constantin Christescu – 100’.

El a evidenţiat că absolvenţii au fost pregătiţi temeinic pentru a face faţă oricăror provocări.

‘Îi aşteaptă provocări cu care suntem convinşi noi cei care i-am format că se vor descurca foarte bine. Ei sunt conştienţi cu toţii că meseria lor este o vocaţie. Situaţia geopolitică, militară din zona noastră, pentru ea ne-am pregătit şi ne pregătim, noi nu ne pregătim pentru pace, ne pregătim pentru situaţii de criză. Maiştrii militari şi subofiţerii asigură mentenanţa şi operarea noii tehnici, e vorba de avionul multirol F16, de rachetele PATRIOT, de radarele tridimensionale care vor asigura apărarea ţării în toate situaţiile de criză apărute.În orice caz, tehnica este de nouă generaţie, este digitalizată iar noii maiştri militari şi subofiţerii absolvenţi sunt pregătiţi pentru a asigura mentenanţa’, a subliniat comandor Corneliu Mititelu.

În cadrul ceremoniei au fost avansaţi la gradul de maistru militar clasa a V-a 126 de absolvenţi (91 de băieţi şi de 35 fete) şi la gradul de sergent 45 absolvenţi (39 de băieţi şi 6 de fete).

Potrivit SMMMSFA, militarii vor fi repartizaţi în unităţi ale Forţelor Aeriene, Forţelor Terestre, Forţelor Navale din Ministerul Apărării Naţionale (MAPN) şi în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acolo unde se vor ocupa mentenanţa echipamentelor militare.

‘Personalul didactic şi didactic auxiliar v-au transformat din acei tineri timizi, dar ambiţioşi, în tehnicieni de bază ai armatei României care operează şi asigură mentenanţa tehnicii militare moderne intrate în dotarea Forţelor Aeriene, Forţelor Terestre, Forţelor Navale şi a unităţilor aparţinând MAI. Vreau să promovaţi valoarea acestei şcoli prin toate locurile în care vă veţi desfăşura activitatea. Vă îndemn să vă continuaţi pregătirea profesională, să perfecţionaţi deprinderile în domeniul limbilor străine, a informaticii, să continuaţi pregătirea fizică pentru a face faţă provocărilor care vă aşteaptă de-a lungul carierei militare’, a transmis şeful SMMMSFA ‘Traian Vuia’.

La festivitate a participat locţiitorul pentru resurse al Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), comandor inginer Cristian Pătraşcu, care a scos în evidenţă legătura strânsă dintre noua generaţie de absolvenţi şi numele unuia dintre generalii români care au luptat pentru reîntregirea neamului.

‘Faceţi parte din promoţia denumită onorific ‘General Constantin Cristescu -100′, 100 pentru că în acest an am comemorat 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a acestui general care a fost unul dintre principalii generali care au participat la războiul de reîntregire al neamului. Este ziua în care aţi obţinut primul grad militar, este un eveniment unic şi este un reper la care vă veţi raporta în întreaga carieră militară’, a precizat Cristian Pătraşcu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks