test
AcasăStiri generaleComisia parlamentară pentru legile Justiţiei: Funcţionarii publici şi personalul contractual CSM şi...

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei: Funcţionarii publici şi personalul contractual CSM şi IJ – asimilat cu cel parlamentar

Comisia specială a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru legile Justiţiei a adoptat, joi, un amendament, la proiectul privind Consiliul Superior al Magistraturii, prin care funcţionarii publici şi personalul contractual al CSM şi Inspecţiei Judiciare este asimilat cu personalul corespunzător din cadrul Parlamentului.

‘Funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Inspecţiei Judiciare sunt asimilaţi, ca rang şi salarizare, personalului corespunzător din cadrul Parlamentului, beneficiind în mod corespunzător de drepturile salariale ale acestuia’, prevede amendamentul adoptat de deputaţi şi senatori.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul şedinţei de joi a comisiei, că acest amendament a fost receptat la propunerea CSM, ‘o propunere legitimă, pentru că exista un vid legislativ şi au fost clarificate aceste prevederi’.

‘Nu este vorba de un impact suplimentar bugetar, vizează doar drepturile salariale, nu vizează drepturile legate de pensii, vizează dacă vreţi ‘îmbrăcarea’ mai corectă juridică a unei situaţii de fapt care se aplică. Deci, nu se schimbă nimic în teren, decât că acum regulile sunt mai clare. (…) Noi ceea ce am făcut prin această lege a fost să asigurăm un cadru normativ pentru derularea fără dubiu a procedurilor de salarizare în continuare la nivelul CSM’, a precizat ministrul Justiţiei.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte salarizarea, ‘totdeauna se aplică legea în vigoare’, această chestiune trebuind să o clarifice CSM.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks