Consilierii locali PNL anunţă că nu votează bugetul Sectorului 1; Armand cere adoptarea acestuia

0
219

Consilierii locali ai PNL au anunţat că nu vor vota bugetul Sectorului 1, pentru că este ‘ilegal’, în vreme ce primarul Clotilde Armand cere adoptarea sa, catalogând proiectul drept ‘perfect legal’.

‘O nouă zi, o nouă şedinţă extraordinară de îndată la Primăria Sectorului 1 (…) Şedinţele de îndată au devenit un instrument la ordinea zilei la Sectorul 1, abuzat de nenumărate ori de actuala administraţie, ca un mijloc de presiune asupra Consiliului local. Şi în al doisprezecelea ceas, primarul Sectorului 1 şi aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a Tribunalului Bucureşti şi o opinie avizată emisă sub semnătura preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Consilierii PNL de la Sectorul 1 nu vor gira nesocotirea deciziei unei instanţe şi nici călcarea în picioare a legii. Motivarea deciziei instanţei de suspendare a Hotărârii Consiliului Local (HCL) al Sectorului 1 nr. 291/04.12.2020 arată negru pe alb grave nereguli în redactarea şi conţinutul acestei hotărâri’, a scris PNL Sector 1, joi, pe Facebook.

De asemenea, PNL Sector 1 solicită demisia secretarului general al Primăriei Sectorului 1, Lavinia Ionescu, pentru ‘derapajele’ din ultimele săptămâni şi ‘un comportament abuziv, caracterizat de presiuni şi ameninţări’.

‘Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat, iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiţii, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal şi poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiţii atât de necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea Sectorului 1’, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook, înainte de şedinţa Consiliului Local care are pe ordinea de zi şi proiectul de buget.

Potrivit acesteia, punctul de vedere al Prefecturii Bucureşti ‘risipeşte orice îndoială’ asupra legalităţii proiectului de buget pe care l-a propus Consiliului Local. Ea a amintit că Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, cât şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Clotilde Armand a spus că Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a comunicat că suspendarea dispusă de instanţa de judecată are în vedere şi produce efecte doar de la data pronunţării şi pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea şi valabilitatea drepturilor şi obligaţiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menţinându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluţionarea definitivă a cauzei) şi nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunţării sentinţei prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ.

‘Totodată, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată, în sensul în care se apreciază că sentinţa civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menţionat anterior datei de 30.03.2021’, a adăugat Clotilde Armand.

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa din 12 aprilie, ordinea de zi care cuprindea şi proiectul de buget pe 2021, deoarece nu s-au înregistrat suficiente voturi pentru a fi adoptată.

Sursa: AGERPRESS