Acasă93Constanţa: Aproape 30 de femei abuzate au beneficiat de serviciile Locuinţei Protejate...

Constanţa: Aproape 30 de femei abuzate au beneficiat de serviciile Locuinţei Protejate într-un an

Un număr de 26 de femei abuzate au beneficiat de sprijin în cadrul serviciului Locuinţa Protejată Victimele Violenţei Domestice Constanţa, deschis în urmă cu un an, a informat vineri Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Dintre acestea, 11 au fost cazate în Locuinţa Protejată, unitate ce găzduieşte victimele violenţei în familie alături de copiii lor, şi 15 au fost incluse în Grupul de suport.

‘În decursul unui an de funcţionare, serviciul Locuinţa Protejată Victimele Violenţei Domestice, prin specialiştii care o deservesc, a influenţat destinele a 26 de femei. Acestea au beneficiat de consiliere psihologică, 11 dintre ele au fost cazate în cadrul Locuinţei Protejate şi 15 victime au fost incluse în Grupul de suport. Toate cele 26 de victime ale violenţei care s-au adresat DGASPC Constanţa au fost orientate profesional/au fost consiliate vocaţional în cadrul programului. Şase persoane au fost înregistrate pe piaţa muncii şi 1 beneficiară a fost înscrisă la o unitate de învăţământ în vederea continuării cursurilor şcolare la fără frecvenţă’, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Oana Manoilă.

Potrivit sursei citate, combaterea violenţei în familie reprezintă o prioritate pentru DGASPC Constanţa, în martie 2020 fiind înfiinţat un nou serviciu dedicat victimelor violenţei domestice.

‘Ca urmare, începând cu data de 4 martie 2020, a fost deschis un nou serviciu dedicat victimelor violenţei domestice – Locuinţa Protejată Victimele Violenţei Domestice. Acest lucru a fost posibil în cadrul proiectului ‘Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă’, implementat de Agenţia Naţională de Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Obiectivul acestui proiect este reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice’, se mai spune în comunicat.

Victimele violenţei domestice pot apela inclusiv la sprijinul oferit de o echipă mobilă a DGASPC Constanţa.

‘Victimele violenţei în familie pot apela Serviciul de Urgenţă 112 şi, în general, aşa au decurs lucrurile – ele au apelat serviciul 112 şi au fost îndrumate către noi; pot apela la numărul de telefon 0341921 oferit de DGASPC Constanţa, un serviciu gratuit, disponibil 24 de ore din 24, astfel încât ele să primească sprijinul necesar. Există echipe mobile care se deplasează la domiciliul victimei, formate dintr-un psiholog şi un asistent social, care acordă consiliere în situaţii de criză şi, ulterior, aduc victimele către locuinţa protejată’, a declarat psihologul Mariana Gioga.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks