AcasăStiri generaleConstanţa: Bărbat cercetat pentru înşelăciune după ce a încasat 135.000 lei pentru...

Constanţa: Bărbat cercetat pentru înşelăciune după ce a încasat 135.000 lei pentru 300.000 de măşti nelivrate

Un bărbat este cercetat penal pentru înşelăciune, după ce a indus în eroare o persoană că îi va livra 300.000 măşti de protecţie sanitară, încasând peste 135.000 de lei, a informat, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Suspectul, în vârstă de 41 de ani, este recidivist, în comiterea infracţiunii de înşelăciune fiind ajutat de un interpus care i-a pus la dispoziţie, în mod ilegal, firma sa.

‘La data de 07.08.2020, beneficiind de ajutorul numitei H. C.-I., persoană interpusă care i-a pus la dispoziţie societatea (…), prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măşti de protecţie şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (…) cu privire la intenţia şi capacitatea de livrarea a cantităţii de 300.000 măşti de protecţie sanitară, obţinând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziţionarea acestora’, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de procurori.

Potrivit sursei citate, cercetările vor fi efectuate în continuare de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks