Constanţa: Bunuri furate de pe o navă germană aflată în marş pe Dunăre, recuperate în urma unei percheziţii domiciliare

0
284

Mai multe bidoane cu antigel, zeci de litri de ulei şi peste 30 kilograme de vaselină au fost găsite de poliţişti în urma unei percheziţii la locuinţa unui constănţean de 24 de ani, aflat în arest preventiv, bunurile fiind sustrase de pe o navă sub pavilion Germania, în timp ce era în marş pe fluviul Dunărea, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Tânărul fusese arestat preventiv pe 5 decembrie, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

‘La data de 7 decembrie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi au efectuat o percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat aflat deja în arest preventiv, fiind reţinut de poliţişti la data de 3 decembrie, într-o faptă de furt calificat. Din verificările efectuate de poliţişti (…), sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, de către un bărbat, de 24 de ani, arestat preventiv, la data de 5 decembrie, în această cauză, a reieşit că acesta este autor şi al unei infracţiuni de tâlhărie calificată. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit faptul că, în luna mai a anului 2021, cel în cauză ar fi sustras mai mulţi litri de motorină, antigel, vaselină, ulei şi chei fixe, de pe o navă sub pavilion Germania, ce se afla în marş pe fluviul Dunărea’, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în urma percheziţiei la domiciliul suspectului, din judeţul Constanţa, poliţiştii au găsit şi ridicat 8 chei mixte, 11 bidoane cu antigel, 67 de litri de ulei sintetic, 33 de kilograme de vaselină şi o trusă cu cleşti pentru siguranţe, bunuri în valoare totală de aproximativ 11.000 de lei.

‘Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi destructurării unei reţele specializate în comiterea faptelor de natură penală prin acest mod de operare’, se mai spune în comunicat.

Sursa: AGERPRESS